iOS: Η δύναμη στα… emoji στη νέα έκδοση 10.2

Διαθέσιμη και για συσκευές iPhone και iPad

Δωρεάν διατίθεται η νέα έκδοση 10.2 του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple, για συσκευές iPhone και iPad. Η νέα έκδοση δίνει έμφαση στα... emoji, τις γνωστές λατρεμένες "φατσούλες. Η νέα έκδοση διαθέτει εκατοντάδες νέα emojis, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει διαθέσει ποτέ η Apple.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, πολλά από τα emoji που είναι πλέον διαθέσιμα, είναι εντελώς καινούρια. Εκτός όμως από τις νέες αφίξεις, η Apple έχει ανασχεδιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες τους ήδη υπάρχοντες χαρακτήρες -το ροδάκινο για παράδειγμα εμφανίζεται πιο λείο.

Στις αρχές του Νοεμβρίου, η Apple είχε διαθέσει την έκδοση 10.2 του iOS στους προγραμματιστές, η οποία περιλάμβανε στον κώδικά της και το πακέτο με τα emoji. Στους νέους χαρακτήρες έχουν προστεθεί περισσότερα ζώα, ένα μπουρίτο, ένα μπέικον, ένα αβοκάντο κι ένα αυγό.

Επιπλέον είναι διαθέσιμη μια μεγαλύτερη γκάμα «επαγγελματικών» χαρακτήρων και από τα δύο φύλα. Τα πολυαναμενόμενα επαγγέλματα που απεικονίζουν άντρες και γυναίκες του αστροναύτη, πιλότου, αγρότη, πυροσβέστη και δικαστή, έχουν επίσης προστεθεί στο πακέτο.