Ο Super Mario για iPhone ανεβάζει τις μετοχές της Nintendo

Το Super Mario Run πρόκειται να κυκλοφορήσει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις 15 Δεκεμβρίου

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Nintendo μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διάθεσης του νέου ηλεκτρονικού παιχνιδιού Super Mario για τα κινητά τηλέφωνα iPhone της Apple.

Το Super Mario Run πρόκειται να κυκλοφορήσει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις 15 Δεκεμβρίου. Οι χρήστες που θα θελήσουν να κατεβάσουν το παιχνίδι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 10 δολαρίων (περίπου 9 ευρώ) για να το αποκτήσουν.

Η Nintendo, η οποία ανακοίνωσε τη διάθεση του παιχνιδιού τον περασμένο μήνα, είδε τις μετοχές της να σημειώνουν σημαντική άνοδο της τάξης του 5%.

Η εταιρεία ελπίζει το Super Mario Run να έχει παρόμοια επιτυχία με την εφαρμογή Pokemon Go. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι επειδή το Pokemon Go διατίθετο στους χρήστες ως δωρεάν download, το Super Mario Run είναι απίθανο να φέρει στην εταιρεία τόσα χρήματα όσα αυτή προσδοκά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τα smartphones αποτελούν πλέον την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή εσόδων για τη βιομηχανία του gaming και η ιαπωνική εταιρεία έχει επικριθεί για την αργή πορεία της στην αφομοίωση αυτής της διαδικασίας.

Ωστόσο, η Nintendo έχει υποσχεθεί ότι σκοπεύει να αποκαλύψει περισσότερους τίτλους παιχνιδιών μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ενώ η έκδοση του Super Mario Run για κινητά τηλέφωνα που ενσωματώνουν το λειτουργικό Android της Google έχει ήδη δρομολογηθεί.

Σχετικά Tags
Apple