Η Samsung ανοίγει θαλάμους στα αεροδρόμια για τα εύφλεκτα Galaxy 7

Οι επιβάτες θα μπορούν να τα ανταλλάζουν με κάποια συσκευή ή να παίρνουν επιστροφή χρημάτων

Ειδικούς θαλάμους μέσα στα αεροδρόμια ανοίγει η Samsung μετά τη σωρεία περιστατικών με Galaxy Note 7 που πήραν φωτιά. Ήδη πολλοί αερομεταφορείς έχουν απαγορεύσει στους επιβάτες να παίρνουν μαζί τους το συγκεκριμένο smartphone στις πτήσεις.

Στους θαλάμους, οι κάτοχοι Galaxy Note 7 θα μπορούν να ανταλλάζουν τα κινητά τους με κάποια άλλη συσκευή ή να ζητούν επιστροφή χρημάτων.

Οι θάλαμοι θα ανοίξουν σε πληθώρα αεροδρομίων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας, μετά την απαγόρευση που εξέδωσαν πολλές αεροπορικές εταιρείες, εξαιτίας ανησυχιών για την εκδήλωση επικίνδυνου περιστατικού εν ώρα πτήσης. Στην Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έχει απαγορευτεί η επιβίβαση στα αεροπλάνα των κατόχων του Galaxy Note 7, βάσει των κανόνων που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές αεροπορίας αυτών των χωρών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Samsung θα στήσει τους ειδικούς θαλάμους, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι πριν από τα σημεία ελέγχου των επιβατών. Εκεί οι κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων θα έχουν δύο επιλογές, είτε να πάρουν τα χρήματα πίσω από την αγορά της συσκευής είτε να ανταλλάξουν το Galaxy Note 7 με κάποιο άλλο smartphone της εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι πρόκειται να τοποθετηθούν σύντομα περισσότεροι θάλαμοι και σε άλλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο.