Athens Mini Maker Faire: Εκδήλωση για τις κατασκευές και την τεχνολογία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Maker Faire ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη και σταδιακά αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο

Για πρώτη φορά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας η εκδήλωση Athens Mini Maker Faire για τις κατασκευές και την τεχνολογία, σκοπός της οποίας είναι να αναδείξει τη δημιουργικότητα όλων των makers ανεξαρτήτου ηλικίας και είδους κατασκευής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ενώ μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε καινοτομεί, δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρεσιτεχνιών ή έχει δημιουργήσει κάποιο εντυπωσιακό νέο προϊόν.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα εκθέματά τους και να έρθουν σε επαφή με άλλους καινοτόμους δημιουργούς, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και να ανακαλύψουν ποικίλα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Κατά την επίσκεψή τους στο Maker Faire, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει όλες τις νέες τεχνολογίες, εφευρέσεις και καινοτομίες, ενώ η εκδήλωση αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες σε διεθνές επίπεδο για την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τις κατασκευές, τη μηχανική και την καινοτομία σε όλες τις πιθανές μορφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Maker Faire ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη και σταδιακά αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2015 έκλεισε 10 χρόνια διοργάνωσης.

Χορηγός επικοινωνίας του Athens Mini Maker Faire είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.