Θέλετε να ξεκολλήσετε από το κινητό σας; Γυρίστε το σε ασπρόμαυρο!

Ίσως χωρίς χρώματα θα είστε λιγότερο επιρρεπείς στο να τσεκάρετε το smartphone σας κάθε πέντε λεπτά...

Αν είστε κι εσείς από αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους που ακόμα και όταν βγαίνουν για καφέ με παρέα είναι κολλημένοι στα κινητά τους και ασχολούνται περισσότερο με το Facebook παρά με τους φίλους τους που είναι εκεί, δίπλα τους, ίσως ένα πολύ απλό κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να... ξεκολλήσετε.

Ο Τζέιμς Χάμπλιν από το περιοδικό The Atlantic αναφέρει σε ένα βίντεο πως συχνά όταν οι άλλοι κοιτάζουν το κινητό του τηλέφωνο νομίζουν ότι είναι χαλασμένο. Όμως δεν είναι χαλασμένο: απλώς ο Χάμπλιν έχει ενεργοποιήσει τη ρύθμιση του iPhone που αφαιρεί όλα τα χρώματα και κάνει το κινητό του απρόμαυρο!

Γιατί όμως αυτό; Γιατί χωρίς χρώματα, το κινητό είναι λιγότερο ελκυστικό για τον εγκέφαλό μας – δεν είναι τυχαίο, σχολιάζει, που σχεδόν όλες οι ειδοποιήσεις στο κινητό μας έχουν κόκκινο χρώμα, καθώς το κόκκινο είναι το χρώμα που “προκαλεί” πιο έντονα τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αν λοιπόν έχετε iPhone και θέλετε να μην το κοιτάζετε κάθε τόσο (σημειωτέον ότι το 72% των χρηστών smartphone το ελέγχουν τουλάχιστον μία φορά την ώρα, σύμφωνα με έρευνα του Gallup), δοκιμάστε να πάτε στα Settings → Accessibility → Greyscale και δείτε τη διαφορά!