Lenovo Smart Cast: Νέο κινητό με ενσωματωμένο προτζέκτορα

Η κινέζικη εταιρεία ηλεκτρονικών Lenovo αποκάλυψε ένα νέο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο έναν λέιζερ προτζέκορα, ο οποίος θα προβάλει σε επιφάνειες το πληκτρολόγιο της συσκευής ή την οθόνη.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να προβάλουν πάνω σε κάποια επιφάνεια την οθόνη αφής του κινητού τηλεφώνου, ένα πληκτρολόγιο όμοιο με αυτό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ακόμα κι τα πλήκτρα πιάνο. Ο προτζέκτορας θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προβολή εικόνων ή βίντεο σε τοίχο.

Ο ενσωματωμένος προτζέκτορας έχει διαστάσεις 34x26x5 χιλιοστά και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ρύθμιση για την εστίαση των εικόνων και την προβολή τους σε τοίχους ή άλλες επιφάνειες.

Συγκεκριμένα, ο προτζέκτορας, ο οποίος βρίσκεται στο ένα άκρο της συσκευής, μπορεί να προβάλει εικόνες ή βίντεο σε τοίχο όταν το κινητό βρίσκεται σε ξαπλωτή θέση, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο καπάκι του μπορεί να περιστραφεί και να ρυθμιστεί για την προβολή του πληκτρολογίου σε οριζόντια επιφάνεια. Μία βάση στήριξης, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος της συσκευής κρατά το κινητό τηλέφωνο σε όρθια θέση για όσο διάστημα χρησιμοποιείται το εικονικό πληκτρολόγιο.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το αν το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο αποτελέσει επιτυχία για την εταιρεία, καθώς και άλλες εταιρείες είχαν κατασκευάσει παρόμοιες συσκευές στο παρελθόν χωρίς όμως αυτές να καταφέρουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Το 2012 η Samsung είχε κυκλοφορήσει το Galaxy Beam το οποίο όμως δεν είχε την απήχηση που προσδοκούσε η εταιρεία.

Έκτοτε, λίγες εταιρείες έχουν επιχειρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.