Παρουσιάστηκε η ελληνική αποστολή για το Mobile World Congress

Η ελληνική αποστολή στο φετινό Mobile World Congress, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 2 ως 5 Μαρτίου, παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα, στους χώρους του INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το ελληνικό περίπτερο, δημιούργησε για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και συνδιοργανωτή το Enterprise Greece, το οποίο στηρίζει ένθερμα την ελληνική παρουσία στην παγκόσμια «βιτρίνα» της τεχνολογικής πρωτοπορίας. Επίσης, σημαντική είναι και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι στρατηγικός εταίρος του ΣΕΚΕΕ.

Παρουσιάζοντας τη φετινή ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη, ο Γεν. Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, επισήμανε τα βασικά σημεία της στρατηγικής για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, που αποτελεί και το σύνθημα της επίσημης ελληνικής αποστολής (Growing the ecosystem). Δηλαδή, εξωστρέφεια, αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, συνέργειες και σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής και τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία των Ελληνικών εταιρειών από το χώρο του Mobile Internet.

Από την πλευρά του συνδιοργανωτή, ο Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, δήλωσε ότι «ο τομέας της καινοτομίας και των τεχνολογιών διαθέτει στρατηγικής σημασίας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας - πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλή προστιθέμενη αξία που βασίζεται στο εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και ήδη αναδεικνύεται ως τομέας με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα βασισμένη στην καινοτομία. Σε συνέχεια της συμμετοχής μας στην περσινή έκθεση, έχουμε πλέον προσθέσει τον κλάδο αυτό στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Enterprise Greece και αναπτύσσουμε δράσεις με στόχο την προώθηση του κλάδου και την υποστήριξη των εταιρειών του»

Ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, τόνισε ότι «ο Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων δίνει το παρόν στο MWC 2015 με σκοπό να προβάλει τη δράση του στο πεδίο της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και να παρουσιάσει μερικές από τις πρωτοποριακές ιδέες που εξελίχθηκαν στο χώρο του. Το INNOVATHENS συμμετέχει στην έκθεση με δικό του stand».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του αρχηγού της αποστολής και μέλος ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Βαγγέλη Αντωνιάδη, ο οποίος είπε ότι «η «Εθνική Ομάδα Τεχνολογίας», όπως έχουν αποκαλέσει τις ελληνικές αποστολές, βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για να μείνει μέσα στο τοπίο του Mobility και να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η δικτύωση των συμμετεχουσών εταιρειών. Περιέγραψε, επίσης τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στις λίγες εβδομάδες που απομένουν ως το MWC.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σωκράτης Πλούσσας, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων, ο οποίος επεσήμανε ότι η συνεργασία που αναπτύσσει με τον ΣΕΚΕΕ αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εξωστρεφών κοινών δράσεων που έχουν προγραμματίσει οι πέντε επιχειρηματικές ενώσεις (των κινητών εφαρμογών, της βιομηχανίας ημιαγωγών, της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων), με τον τίτλο Synergies, για το 2014 και το 2015. Οι συνέργειες αυτές διευκολύνουν την προσέγγιση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων διαφορετικής προελεύσεως και τομέα.

Η Ιωάννα Σαμπράκου, προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ITU, ανέλυσε τη σημασία της διεθνούς παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η επόμενη εκδήλωση σχετικά με τη φετινή ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress έχει προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel όπου - στο πλαίσιο του συνεδρίου Infocom Mobile World - θα γίνει πλήρης και ολοκληρωμένη πλέον ενημέρωση, καθώς ακριβώς την επομένη αναχωρεί το πρώτο κλιμάκιο της αποστολής για τη Βαρκελώνη.