Η Google αφαίρεσε συνδέσεις στις γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς

"Η κλοπή και η online δημοσίευση των φωτογραφιών είναι σεξουαλική παραβίαση και όχι σκάνδαλο. Γι’ αυτό ο νόμος πρέπει να αλλάξει" είδε δηλώσει πρόσφατα η Τζένιφερ Λόρενς, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων συνεχίζουν να αναδημοσιεύουν τις γυμνές φωτογραφίες που υπεκλάπησαν από χάκερ και διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

 Μετά από αίτημα των δικηγόρων της βραβευμένης χολιγουντιανής ηθοποιού στην Google, ο διαδικτυακός κολοσσός "ψαξίματος" αφαίρεσε δύο συνδέσεις (links) μιας ιστοσελίδας που δημοσίευε τις κλεμμένες φωτογραφίες της Λόρενς.

Μάλιστα, ο δικηγόρος των... διάσημων Martin Singer, απαίτησε από την Google να πληρώσει για "κατάφωρα ανήθικη συμπεριφορά" και απείλησε να μηνύσει τον γίγαντα αναζήτησης για 100 εκ. δολάρια, εάν δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις της πελάτου του. 

Το αίτημα κατάργησης των σχετικών συνδέσεων κατατέθηκε στο πλαίσιο της Digital Millennium Copyright Act (DMCA), με τους δικηγόρους της ηθοποιού να ισχυρίζονται ότι τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν μόνο στην Λόρενς.

Όταν διαπιστώνεται κάποια παραβίαση στα πνευματικά δικαιώματα, το DMCA απαιτεί από τις ιστοσελίδες την "ταχεία" αφαίρεση των επίμαχων φωτογραφιών από τους servers τους.

Εκτός από την Google και η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τις κλεμμένες φωτογραφίες της 24χρονης ηθοποιού προτίθεται να τις αφαιρέσει, εφόσον το ζητήσουν οι δικηγόροι της Λόρενς.