Η Apple επιχειρεί να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τις κάρτες SIM!

Η Apple ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου ότι εισήγαγε έναν νέο τύπο κάρτας SIM που υποστηρίζει πολλαπλούς παρόχους.

Την είδηση αναμετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα recode.net και σύμφωνα με αυτήν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσαρμογής και η νέα κάρτα γίνεται προσιτή στον μέσο χρήστη, αυτό θα αλλάξει τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

H νέα κάρτα Apple SIM, που ενσωματώνεται στα νέα iPad Air 2 και iPad Mini 3, με δυνατότητα σύνδεσης σε 3G δίκτυα, επιτρέπει στους κατόχους των νέων συσκευών να συνδέονται με όποιον πάροχο επιθυμούν -προς το παρόν με όσους υποστηρίζουν την νέα τεχνολογία, σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία- και να απολαμβάνουν σύνδεση με πολλαπλά συμβόλαια παροχής δεδομένων LTE (Long-Term Evolution Data, δηλαδή δεδομένα με πιστότητα μεγάλης διάρκειας για συνδέσεις από 4G και άνω), μικρής όμως χρονικής διάρκειας, χωρίς να αλλάζουν κάρτες SIM.

Στο τέλος της ενσωμάτωσης της νέας τεχνολογίας στα iPhones και στα iPads, η επιλογή παρόχου κινητής τηλεφωνίας θα γίνεται απευθείας από τη συσκευή, χωρίς τη χρήση διαφορετικών καρτών SIM.