Μία… καμήλα στην υπηρεσία της Google!

Στην προσπάθειά της να χαρτογραφήσει... τα πάντα στον κόσμο με το Street View, η Google δυσκολεύτηκε λίγο στις ερήμους: Πώς να περάσει το αυτοκίνητο της Google από τις δύσβατες περιοχές που είναι απροσπέλαστες για οποιοδήποτε όχημα;

Όμως τα δύσκολα προβλήματα θέλουν πρωτότυπες λύσεις. Κι έτσι η Google προσέλαβε γι' αυτήν τη δουλειά... μία καμήλα!

Ναι, σωστά διαβάσατε: Μία καμήλα ονόματι Ράφια, με μία ειδική κάμερα Trekker προσαρμοσμένη στη ράχη της, θα καταγράφει το τοπίο της όασης Liwa στο Άμπου Ντάμπι, βοηθώντας την Google να εντάξει στο Street View μία ακόμα περιοχή.

Πρόκειται για μία περιοχή έκτασης περίπου 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην οποία βρίσκονται ορισμμένοι από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους του κόσμου.

“Σε κάθε περιβάλλον και σε κάθε τοποθεσία, προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τη λήψη και το πώς θα το κάνουμε για αυτό το μέρος του τοπίου”, δήλωσε στην εφημερίδα The National η εκπρόσωπος της Google Μόνικα Μπαζ, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Liwa κρίθηκε πως μία καμήλα θα ήταν “ο καλύτερος, πιο αυθεντικός και λιγότερο επιβλαβής” τρόπος για να γίνει η λήψη εικόνων.