Ηρακλής: Το ρομπότ που σηκώνει τα βάρη σας!

Ο Ηρακλής είναι ένα νέο ρομπότ που σας βοηθάει να τρέξετε ή να περπατήσετε, ενώ κουβαλάτε βαριά αντικείμενα. Είναι ένα συνεργατικό ρομπότ, με εξωσκελετό, δηλαδή έναν εξωτερικό σκελετό και κατασκευάστηκε στη Γαλλία.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2009 από την RB3D, μια εταιρία ρομποτικής, που εξειδικεύεται στην παροχή συσκευών υποστήριξης, και η καινούργια έκδοση του Ηρακλή έχει πολλές βελτιώσεις και νέα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

«Αυτό εδώ το τοποθετείς από μπροστά και θα μοιάζει στο μέλλον σαν ένα παντελόνι. Αυτή είναι η πρώτη καινοτομία. Θα μπορούμε να φορέσουμε τον εξωσκελετό πολύ γρήγορα. Όσον αφορά τις άλλες εφαρμογές, έχουμε βελτιώσει την ροή των κινήσεων. Μπορείτε να κάθεστε σταυροπόδι με τον εξωσκελετό. Επίσης έχουμε βελτιώσει το μέγεθος για την διαχείρισή του» δήλωσε στο Euronews η Ωρελί Ριλιέ, επικεφαλής έργου για την RB3D.

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής, υποστηρίζουν για παράδειγμα, ότι σε ένα εργοτάξιο, αυτός που φορά των εξωσκελετό μπορεί να μεταφέρει ένα τσουβάλι τσιμέντου 60 κιλών και να έχει αίσθηση βάρους 5 κιλών. Η καινούργια βερσιόν του Ηρακλή έχει σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει εύκολα σε μια μεγάλη ποικιλία σωματότυπων και χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να την προσαρμόσεις στον δικό σου. Το μόνο αρνητικό προς το παρόν είναι η απαγορευτική τιμή για όσους θέλουν να προμηθευτούν τη συσκευή.

«Κοστίζει 30.000 ευρώ, άρα κανείς δεν θα μπορεί να δώσει αυτά τα λεφτά. Θα είναι μια πολυτέλεια για το ευρύ κοινό. Όμως για τη βιομηχανία είναι ένα κόστος που είναι υπό έλεγχο» επισήμανε η Αμελί Σαρνέ, δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας που εργάζεται για την ιστοσελίσα 01.Net.

Επιπλέον, πρέπει να επαναφορτίζουμε διαρκώς τις μπαταρίες, κάτι που δεν είναι πάντα απλό.

Ο Ηρακλής μπορεί να λειτουργεί περισσότερες από 4 ώρες σε κανονικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, θα μπορέσουμε να δούμε αυτόν τον εξωσκελετό το 2016, στους δρόμους.