Βρεθείτε στην όπερα της Βιέννης, μέσω Διαδικτύου

Την ανακοίνωση ότι από τις 27 Οκτωβρίου οι  φίλοι του λυρικού θεάτρου σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά μέσω του Διαδικτύου τις παραστάσεις της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, έκανε σήμερα  ο διευθυντής του φημισμένου θεάτρου.

Ο Ντομινίκ Μάγερ ανήγγειλε για την Κυριακή, 27η Οκτωβρίου, την έναρξη των ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων με την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους "Ο ιππότης με τα τριαντάφυλλα".

Κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης στο ίντερνετ, αα διατίθενται υπότιτλοι σε τρεις γλώσσες, γερμανικά, αγγλικά και κορεατικά ενώ, από το Δεκέμβριο θα μεταδίδονται συγχρόνως και οι παρτιτούρες του έργου.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την παράσταση είτε με πλήρη εικόνα της σκηνής, είτε με εικόνα που θα λαμβάνεται από τις κάμερες των υπεύθυνων της σκηνοθεσίας, όπως συμβαίνει σήμερα με την εικόνα που μεταδίδεται ζωντανά από παραστάσεις στο προαύλιο της Κρατικής Όπερας στη γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταδοθούν ζωντανά και να είναι διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες μέσω Διαδικτύου συνολικά 17 παραστάσεις.

Το αντίτιμό τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς ο χρήστης του Διαδικτύου θα πρέπει να καταβάλει 14 ευρώ για να παρακολουθεί ζωντανά την παράσταση. Χαμηλότερο θα είναι το αντίτιμο για τις μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις.

Σταδιακά πρόκειται να γίνει ηλεκτρονική επεξεργασία και ψηφιοποίηση των φωνητικών και φωτογραφικών αρχείων του θεάτρου τα οποία θα διατίθενται επίσης στο διαδίκτυο.