Το Instagram μιμείται (πάλι) το Snapchat με νέα φίλτρα για βίντεο

Το νέο feature του γνωστού κοινωνικού δικτύου... κάτι μας θυμίζει

Τη... δόξα του Snapchat φαίνεται πως ζήλεψε το Instagram, που πλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να τραβήξουν βίντεο με αστεία φίλτρα που ακολουθούν την κίνηση του προσώπου “αντιγράφοντας” ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του Snapchat.

Οι χρήστες του Instagram θα μπορούν στο εξής να τραβήξουν βίντεο με οκτώ διαφορετικά φίλτρα, μεταξύ των οποίων κάποια που προσθέτουν... αυτιά κούνελου και κοάλα στο κεφάλι τους, τα οποία κινούνται ανάλογα με την κίνηση του κεφαλιού, και άλλα που “φοράνε” γυαλιά ή κορώνες στο πρόσωπο των χρηστών.

Πρόκειται για ένα feature που μέχρι τώρα απολάμβαναν οι χρήστες του ανταγωνιστικού κοινωνικού δικτύου Snapchat, το οποίο μάλιστα του έχει αποφέρει και σημαντικά διαφημιστικά έσοδα, καθώς οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν (με το αζημίωτο, φυσικά) δικά τους φίλτρα που οι χρήστες μπορούν να βάλουν στα βίντεο που αναρτούν. Το feature αυτό είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των εφήβων κυρίως χρηστών του Snapchat, γεγονός που προφανώς θέλησε να εκμεταλλευτεί και το Instagram.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram “αντιγράφει” το Snapchat: πριν από ένα χρόνο το κοινωνικό δίκτυο (που ανήκει στο Facebook) είχε λανσάρει τα Stories, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάσουν φωτογραφίες και βίντεο που μετά από 24 ώρες “εξαφανίζονται” αυτόματα, κάτι που αποτέλεσε εξαρχής το κύριο χαρακτηριστικό του Snapchat, που το έκανε και τόσο δημοφιλές.

Εξάλλου, και ο επικεφαλής προϊόντων του Instagram, Kevin Weil, δεν το έκρυψε μιλώντας στο συνέδριο TechCrunch Disrupt. “Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η βιομηχανία της τεχνολογίας και, με κάθε ειλικρίνεια, έτσι λειτουργούν όλες οι αγορές”, ανέφερε σχετικά με τις ομοιότητες των νέων υπηρεσιών του Instagram με αυτές του Snapchat, σχολιάζοντας: “Συγχαρητήρια στο Snapchat που ήταν το πρώτο που λάνσαρε το Stories, όμως είναι μία ιδέα και θα υιοθετηθεί ευρέως σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες”.

Introducing Face Filters on Instagram from Instagram on Vimeo.