Wilbur Scoville: Doodle για αυτόν που μέτρησε την καυτερή πιπεριά

Πριν τον Wilbur Scoville, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι μπορούμε να μετρήσουμε την καυστικότητα μιας πιπεριάς! Τον Αμερικανό φαρμακοποιό Scoville, εμπνευστή της κλίμακας Σκόβιλ τιμά σήμερα η Google στο Doodle.

Η ομάδα που δημιουργεί τα Doodle αποφάσισε ότι το έργο του Γουίλμπουρ Σκόβιλ πρέπει να αναγνωριστεί και να γίνει ευρέως γνωστό. Η Scoville Κλίμακα δημιουργήθηκε από τον Wilbur Scoville στις αρχές του 20ού αιώνα, για να μετρά την ποσότητα της καψαϊκίνης σε κάθε είδος πιπεριάς. Η καψαϊκίνη είναι η χημική ουσία μέσα στις πιπεριές που τις καθιστά πικάντικες. Οι μονάδες θερμότητας Scoville (ή SHU) μιας πιπεριάς αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των επαναλήψεων που ένα εκχύλισμα καυτερής πιπεριάς αναμιγνύεται με σιρόπι ζάχαρης μέχρι η καυστικότητά της να μην γίνεται αντιληπτή από τους δοκιμαστές. Για παράδειγμα, το εκχύλισμα μίας πιπεριάς jalapeno θα πρέπει να αραιωθεί κατά μέσο όρο 2500 φορές για να μην γίνει αντιληπτό. Έτσι στην κλίμακα SHU παίρνει την τιμή 2500. Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά, ορισμένες ποικιλίες καυτερής πιπεριάς με φωτογραφία και την αντίστοιχη βαθμολογία στην κλίμακα Scoville.

    1/120
 
    Carolina Reaper
    1,569,383 - 2,200,000 Scoville Units.
    Capsicum Chinense.
    
    Από τις 14 Νοεμβρίου του 2013 νούμερο 1 ως η πιο καυτερή πιπεριά  

    2/120   

    Trinidad Moruga Scorpion
    1,200,000 - 2,000,000 Scoville Units.
    Capsicum Chinense.

 Είχε πάρει βραβείο της ποιο καυτερής πιπεριάς από το πανεπιστήμιο του Ν.Μεξικού ως τον Φεβρουάριο του 2012. Αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ως η ποιο καυτερή πιπεριά από το βιβλίο Guinness

    3/120
 
    Trinidad Scorpion "Butch T" Pepper
    1,463,700 Scoville Units. Capsicum
    Capsicum Chinense.

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Wilbur Lincoln Scoville ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού! Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.