Φωτογραφίες: Έτσι είναι τα νέα Galaxy της Samsung

Η Samsung προχώρησε στην αποκάλυψη των νέων της ναυαρχίδων στην κατηγορία των smartphones, τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge με κυρτή οθόνη. Η παρουσίαση των δύο νέων συσκευών έγινε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Mobile World Congress, στην Ισπανία.

Με τα δύο νέα Galaxy, η Samsung τελικά εγκαταλείπει τον πλαστικό σκελετό και τις αφαιρούμενες μπαταρίες, που μέχρι τώρα συναντούσαμε στις προηγούμενες ναυρχίδες του κορεάτη κατασκευαστή, και μπαίνει στο χορό των συσκευών με μεταλλικές γραμμές και γυαλί.

Οι δύο συσκευές είναι σχεδόν παρόμοιες, καθώς και οι δύο τρέχουν Android 5.0 Lollipop και διαθέτουν οθόνες 5,1 ιντσών, υψηλής ανάλυσης. Ωστόσο, το Galaxy S6 Edge συγκεντρώνει πάνω του την προσοχή χάρη στις δύο κυρτές πλάγιες οθόνες που βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής.

Η οθόνη 5,1 ιντσών Quad HD Super AMOLED διαθέτει ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα σε pixels (577ppi), ενώ είναι και εξαιρετικά φωτεινή για απρόσκοπτη θέαση σε οποιαδήποτε χώρο.

Στην καρδιά των δύο συσκευών «χτυπάει» ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής Octacore της ίδιας της Samsung 64-bit SoC, συνοδευόμενος από 3GB μνήμης RAM.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που ενσωματώνουν οι δύο συσκευές, περιλαμβάνονται εκτός της αναβαθμισμένης κατασκευής, ο βελτιωμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και η λειτουργία Samsung Pay για mobile πληρωμές. 

Από την άλλη, από τα S6 και S6 Edge απουσιάζει η αποσπώμενη μπαταρία και η θύρα microSD. Ωστόσο, και οι δύο συσκευές διαθέτουν λειτουργία ασύρματης φόρτισης και συμβατότητα με το κράνος εικονικής πραγματικότητας Gear VR. Επίσης, η ταχύτητα της ενσύρματης φόρτισής τους είναι 1,5 φορά πιο γρήγορη από το Galaxy S5, προσφέροντας περίπου 4 ώρες αυτονομίας, μετά από μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Και οι δύο συσκευές εξοπλίζονται με κάμερες και στις δύο όψεις τους. Οι φακοί με διάφραγμα F1.9 και οι αισθητήρες υψηλής ανάλυσης στη μπροστινή (5ΜΡ) και στην οπίσθια κάμερα (16ΜΡ) εξασφαλίζουν ποιοτικές λήψεις ακόμα και στο σκοτάδι. Επιπροσθέτως, οι λειτουργίες Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) και IR Detect White Balance προσφέρουν αναβαθμισμένη ευαισθησία στο φως και υψηλή ευκρίνεια.

Τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2015, σε εκδόσεις των 32/64/128 GB, σε χρώματα λευκό, μαύρο, χρυσό, μπλε (μόνο για το Galaxy S6) και πράσινο (μόνο για το Galaxy S6 Edge). Ωστόσο, η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές των συσκευών.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο συσκευών...

 

Galaxy S6

Galaxy S6 edge

Δίκτυο

LTE Cat.6 (300/50Mbps)

Οθόνη

5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppi, Super AMOLED

5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppi, Super AMOLED, Dual edge

Επεξεργαστής

Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, επεξεργαστής Octacore application

Λειτουργικό Σύστημα

Android 5.0 (Lollipop)

Κάμερα

16MP OIS(οπίσθια), 5MP (μπροστινή)

Βίντεο

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM, VP9

Ήχος

Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS

Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Λειτουργίες κάμερας

Quick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR (μπροστά &  πίσω), F1.9, Low Light Video (μπροστά &  πίσω), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode, Selective Focus

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Ultra Power Saving Mode

Download Booster

S Health 4.0

Samsung Pay

Smart Manager

Microsoft Apps(OneDrive 115GB for 2 years, OneNote)

Sound Alive+

Themes

Quick Connect

Private Mode

S Finder, S Voice

Υπηρεσίες Google Mobile

Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

Συνδεσιμότητα

WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot

Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+

USB: USB 2.0

NFC

IR Remote

Αισθητήρας

Επιταχυνσιόμετρο, Αισθητήρας φωτός, Γυροσκόπιο, Αισθητήρας εγγύτητας, Πυξίδα, Βαρόμετρο, Αισθητήρας Δακτυλικού Αποτυπώματος, Hall, HRM

Μνήμη

RAM: 3GB, LPDDR4

Εσωτερική μνήμη: 32/64/128GB, UFS 2.0

Ασύρματη φόρτιση

WPC1.1(4.6W Output) & PMA 1.0(4.2W) συμβατή

Διαστάσεις

143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g

142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g

Μπαταρία

2,550mAh

2,600mAh

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο των δύο συσκευών... 

 
 
Play Button