Τώρα και στην Ελλάδα: Ταινίες στην οθόνη μας με ένα Google play

Το δρόμο της Apple, η οποία έδινε το δικαίωμα στους χρήστες μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος να νοικιάζουν ή να αγοράζουν ταινίες ακολούθησε και η Google. Ο τεχνολογικός κολοσσός ξεκίνησε από τις 20 Ιουνίου το Google Play. Μια υπηρεσία, η οποία παρέχεται σε 90 συνολικά χώρες.

Έτσι, το ελληνικό Google Play απέκτησε ταινιοθήκη που περιλαμβάνει έργα των 20th Century Fox, Paramount, Sony, Universal και Warner Bros. Οι ταινίες τους είναι διαθέσιμες για ενοικίαση και αγορά, σε standard αλλά και high definition, με σχετική επισήμανση για την ύπαρξη ή, μη, ελληνικών υποτίτλων.

Κάθε ταινία στο Google Play συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα στην οποία διατίθεται και μπορεί να προβληθεί σε κανονική ανάλυση στο WWW. Οι αγορές από το Google Play γίνονται με το λεγόμενο Πορτοφόλι Google (δηλαδή με σύνδεση σε πιστωτική/χρεωστική κάρτα).Στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμες άλλες δυνατότητες πληρωμών, όπως με δωροκάρτες Google Play ή μέσω PayPal.

Η εμπειρία ξεκινά με το κατέβασμα της εφαρμογής «Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές Google Play». Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη για συσκευές με Android αλλά και iOS με έκδοση λογισμικού Android 2.2 ή iOS 6.0 και νεότερες εκδόσεις αντίστοιχα. Τουλάχιστον προς το παρόν πάντως, οι ταινίες που αγοράζονται στο Google Play δεν μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας ή στη συσκευή iOS. Η προβολή ταινιών στην τηλεόραση μπορεί να γίνει όταν το smartphone ή το tablet μπορεί να συνδεθεί μέσω HDMI ή με το Chromecast, το οποίο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα.