Το Brexit στο Twitter

Περισσότερα από 6 εκατομμύρια tweets, το στρατόπεδο του Leave μονοπώλησε τις συζητήσεις

H αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ως αποτέλεσμα να σταλούν περισσότερα από 6 εκατομμύρια tweet το διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής πρωί και το στρατόπεδο που μονοπώλησε τις συζητήσεις πριν από το δημοψήφισμα ήταν εκείνο των υποστηρικτών του Brexit, γνωστοποίησε σήμερα ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 6,4 εκατομμύρια μηνύματα αναρτήθηκαν για αυτό το ζήτημα μεταξύ της Πέμπτης στις 09.00 το πρωί ώρα Ελλάδας με το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων και της Παρασκευής 12.00 λίγο μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Ντέιβιντ Κάμερον όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης καταγράφθηκε η μέγιστη απόδοση, με 13.300 μηνύματα ανά λεπτό.

Συγκριτικά, ο θάνατος του μουσικού Πρινς είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθούν περισσότερα από 8 εκατομμύρια tweet σε λίγες ώρες τον Απρίλιο.

Πριν από το δημοψήφισμα, η εκστρατεία υπέρ του Brexit μονοπώλησε τις συζητήσεις καταγράφοντας ποσοστό 55%- 70% στις συνομιλίες επί του θέματος.

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής επικράτησε αιφνιδίως στις συζητήσεις για πρώτη φορά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Τα οικονομικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας των χρηστών του Twitter κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των 6 εβδομάδων, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα διεθνή θέματα, τα ζητήματα μετανάστευσης ή του τομέα ασφάλειας, σύμφωνα με τον ιστότοπο.