Στα ράφια Football Manager 2015 και νέο Call of Duty

Μετά από δύο εβδομάδες δοκιμαστικών εκδόσεων σε χρήστες, το Football Manager 2015 είναι έτοιμο για τον κάθε χρήστη και πλέον κυκλοφορεί στην αγορά.

Η απόλυτη προσομοίωση του ποδοσφαιρικού κόσμου του πλανήτη, σε διαχειριστικό επίπεδο -σε αγωνιστικό είναι το FIFA και το Pro Evolution Soccer- είναι διαθέσιμη στα καταστήματα.

Η έκδοση του 2015 έχει πολλά νέα στοιχεία, που αφορούν κυρίως βελτίωση του gameplay και λεπτομέρειες μέσα στη διαχείριση της καθημερινότητας του εικονικού μάνατζερ ομάδας, δηλαδή εσένα!

Η πρώτη αλλαγή του νέου FM αφορά το περιβάλλον του. Τα μενού έχουν επανασχεδιαστεί απ' το μηδέν και γενικά το layout αρχίζει να ταιριάζει περισσότερο στα σύγχρονα πρότυπα που επιβάλλουν τα μεγάλα fonts. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα δούμε αντίστοιχα και μεγάλες εικόνες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν backgrounds και πρόσωπα παικτών, στοιχεία που μπορείτε ωστόσο να κατεβάσετε από σήμερα κιόλας απ' το Sortitoutsi.net . Το ίδιο αφορά μέχρι και τα skins, όπου εκεί η Sports Interactive μπορούσε έστω να προσφέρει ορισμένες παραλλαγές ώστε να μην μπαίνουμε στη διαδικασία εύρεσης αρχείων.

Το σημαντικό είναι ότι το "αχτύπητο" δίδυμο Sports Interactive-SEGA "παίζει πλέον μόνο του" στο χώρο του virtual game managing, καθώς η EA Sports αποχώρησε.

Call of Duty

Κι αν δε σου αρέσει το ποδόσφαιρο, αυτό το Σαββατοκύριακο επεφύλασσε μία ακόμη θετική είδηση για τους απανταχού gamers.

To διάσημο RPG (Role Playing Game), Call of Duty, εκδόθηκε στη νέα του φρέσκια έκδοση, Advance Warfare.

Αν και το πολυαναμενόμενο First-Person Shooter δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή και τη μετάδοση κανενός gameplay footage και η υπηρεσία Share Play δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάτι που μειώνει την ευχαρίστηση, αφού αποτρέπει τους πυροβολισμούς σε πρώτο πρόσωπο, από διαφορετική γωνία για κάθε παίκτη, σε ομαδικό παιχνίδι, μόνο και μόνο η εισαγωγή της υπόθεσης, που μοιάζει με κορυφαία κινηματογραφική ταινία, φτάνει και περισσεύει για να εντυπωσιαστεί ο χρήστης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρέιλερ του νέου Call of Duty o Κέβιν Σπέισι.

Με το Share Play, οι παίκτες μπορούν να επιτρέψουν σε άτομα που βρίσκονται στη λίστα των φίλων τους στο PSN να αναλάβουν να συνεχίσουν το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησε, χωρίς οι δεύτεροι να έχουν απαραίτητα στην κατοχή τους το παιχνίδι. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν PS Plus subscription.

Παλαιότερα, η Sony είχε επιβεβαιώσει πως όλα τα παιχνίδια στο PlayStation 4 θα υποστήριζαν το Share Play, εκτός εάν αυτά χρησιμοποιούσαν άλλα περιφερειακά, όπως το Move, ή οι εάν publishers λογοκρίνανε κομμάτια του παιχνιδιού για να αποφευχθούν τα spoilers. Μέχρι τώρα ούτε η Sony, ούτε η Activision έχουν σχολιάσει το θέμα.

Το Call of Duty: Advanced Warfare κυκλοφόρησε για PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 και Xbox 360.