Πότε θα βγει το νέο λειτουργικό iOS 8

Την Παρασκευή αναμένεται το νέο iPhone 6 και μαζί αναμένεται και το νέο λειτουργικό iOS 8. Μάλιστα το iOS 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει ήδη από αύριο, 17 Σεπτεμβρίου.

Το νέο λειτουργικό μπορούν να εγκαταστήσουν όλοι οι κάτοχοι μοντέλων από iPhone από 4s και μετά και όσοι έχουν iPad τουλάχιστον τρίτης γενιάς.

Τι πρέπει να προσέξετε αν εγκαταστήσετε το iOS 8

Καταρχήν μην περιμένετε κάποια σημαντική αναβάθμιση ως προς το layout, το οπτικό κομμάτι. Η αλλαγή αυτή έγινε με το iOS 7.

Προσοχή! Το iOS 8 δεν είναι ένα απλό update, αλλά ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να δείτε αλλαγές και απώλειες δεδομένων σας αν δεν προσέξετε.

Η αναβάθμιση σε iOS 8 είναι δωρεάν.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει BackUp των δεδομένων και των αρχείων σας.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω του iCloud, είτε μέσω του υπολογιστή.

Αν έχετε ενεργοποιήσει το iCloud, φτιάξτε ένα αντίγραφο ασφαλείας απευθείας από την συσκευή σας. Από το μενού "Ρυθμίσεις", επιλέξτε "iCloud", "Αποθήκευση και Αντίγραφα" και τέλος, "Αντίγραφο Τώρα". Επειδή η συσκευή σας ενημερώνει αυτόματα το αντίγραφο ασφαλείας όποτε συνδέετε τη συσκευή σε ρεύμα και υπάρχει WiFi, η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ.

Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει ήδη το iCloud καλό θα είναι να το κάνετε.

Μέσω υπολογιστή

Αν δεν έχετε iCloud, συνδέετε τη συσκευή, ανοίγετε το iTunes και επιλέγετε το τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας στην αριστερή στήλη, κάνετε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγετε backup now. Στην περίπτωση που κάποιες εφαρμογές σας δεν έχουν αντιγραφεί παλαιότερα στον υπολογιστή σας, τα iTunes θα σας ζητήσουν να τις κατεβάσουν και να τις σώσουν. Επιλέξτε ναι.

Αν δεν σας αρέσουν οι αλλαγές που θα φέρει η αναβάθμιση, εφόσον έχετε αντίγραφο του τελευταίου λειτουργικού iOS 7.1.2, μπορείτε να επαναφέρετε τις προηγούμενες ρυθμίσεις σας. Ωστόσο δεν έχετε μεγάλο χρονικό περιθώριο για αυτό, πρέπει να το κάνετε άμεσα.  

Σχετικά Tags
Apple