Αυτά είναι μερικά από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο

Μπορεί να κινούνται αργά και συχνά να χάνουν την ισορροπία τους αλλά, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι μερικά από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο.

 

Στο διήμερο "ρομποτικής πρόκλησης" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, τα καλύτερα ρομπότ διαγωνίζονται μεταξύ τους σε "καθήκοντα" που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους, σε φυσικές καταστροφές και άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

 

Κινήσεις όπως το άνοιγμα μιας πόρτας ή το ανέβασμα μια σκάλας μπορεί να φαίνονται απλές για τον άνθρωπο, αλλά για να τις κάνει ένα δίποδο ρομπότ είναι εξαιρετικά δύσκολο. 

Για να μιμηθούν τις ανθρώπινες κινήσεις, τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και κάμερες. 

Από τις δεκάδες συμμετοχές ανάμεσα τους η NASA και άλλες διεθνείς εταιρίες- οκτώ ομάδες επιλέχθηκαν για τον τελικό της επόμενης χρονιάς. Μέχρι τότε, οι εφευρέτες θα πειραματίζονται και θα βελτιώνουν τα ρομπότ τους, ελπίζοντας να αναδειχθούν νικητές και να κερδίσουν 2 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο διαγωνισμός για τη δημιουργία ρομπότ που μπορούν να ανταποκριθεί σε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, καθιερώθηκε μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα, στον σεισμό της Ιαπωνίας το 2011. Μετά την καταστροφή, το Πεντάγωνο έστειλε ρομπότ που έχουν σχεδιαστεί για να αφοπλίζουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Ιράκ, για να προσπαθήσουν να διορθώσουν τα προβλήματα στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα, σε περιοχές ιδιαίτερα μολυσμένες, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν.