Έφτασε η ώρα! Το iPhone θα σου μετρά και την πίεση!

Το νέο λειτουργικό σύστημα για iPhone, το iOS8 παρουσίασε η Apple στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών (WWDC).

Το νέο λειτουργικό διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία είναι βασισμένα στο iOS 7 αλλά και πάρα πολλά νέα, καθώς και βελτιώσεις των παλαιότερων.

Το νέο iOS συνεργάζεται απολύτως με το OS X επιτρέποντας στο χρήστη να βλέπει και να συνεχίζει τη δουλειά του από τη μία συσκευή στην άλλη.

Επίσης έχει νέα λειτουργία ενεργών ειδοποιήσεων, διαδραστικών ειδοποιήσεων οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν και με third party εφαρμογές.

Επιπλέον, με double-tap στο κεντρικό πλήκτρο ο χρήστης πλέον μπορεί να δει τις εφαρμογές που τρέχουν ενώ πλέον μπορεί να δει και τις αγαπημένες του επαφές.

Σημαντικά βελτιωμένο είναι και το Spotlight.

Η εφαρμογή μηνυμάτων δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων, στις οποίες ο χρήστης μπορεί να προσθέσει και να αφαιρέσει χρήστες, να απαντήσει με μηνύματα ήχου, φωτογραφίας ή video, χρησιμοποιώντας μία συντόμευση στην εφαρμογή.

Το νέο λειτουργικό διαθέτει τη λειτουργία QuickType, για ακόμα πιο γρήγορη και απλούστερη πληκτρολόγηση.

Δυο επιπλέον, νέα χαρακτηριστικά είναι το Health το οποίο οποίο συνδέεται με την νέα υπηρεσία καταγραφής υγείας της Apple, Healthkit, η οποία λαμβάνει δεδομένα από εφαρμογές υγείας/ φυσικής κατάστασης τρίτων όπως είναι η εφαρμογή της Nike, και στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο επαγγελματίες στον τομέα της υγείας.

Επίσης η υπηρεσία Family Sharing, επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται αγορές που έχει κάνει στο iTunes με μέχρι 6 μέλη της οικογένειας του, ενώ παράλληλα μέλη μεταξύ τους μπορούν να μοιράζονται δεδομένα όπως είναι η τοποθεσία τους, το ημερολόγιο, μηνύματα κλπ.

Το νέο λειτουργικό iOS8 θα είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο φθινόπωρο.