Αόρατα σε τρίτους τα μηνύματα του WhatsApp

Τείχος προστασίας από το Facebook - Μόνο αποστολέας και παραλήπτης θα έχουν πρόσβαση στα μηνύματα

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η διαμάχη FBI- Apple για πρόσβαση στο περιεχόμενο του iPhone του δράστη στο Σαν Μπερναρντίνο, το Facebook καθιστά "απρόσιτα" σε τρίτους τα μηνύματα της εφαρμογής WhatsApp.  

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενίσχυσε τα ελάχιστα επίπεδα κρυπτογράφησης, για να διασφαλίσει ότι μόνο αποστολέας και παραλήπτης έχουν πρόσβαση στα μηνύματα του WhatsApp. Πλέον η δημοφιλής εφαρμογή θα κρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες, τα ηχητικά μηνύματα και τα βίντεο που ανταλλάσσουν οι χρήστες σε συσκευές Android και iOS.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, οι χρήστες της εφαρμογής βλέπουν ένα μήνυμα σε κίτρινο πλαίσιο και αφορά την κρυπτογράφηση end-to-end που προστέθηκε από το WhatsApp σε όλες τις συνομιλίες που γίνονται.

Το μήνυμα αναφέρει: «Τα μηνύματα και οι κλήσεις σας προς αυτήν τη συνομιλία είναι τώρα ασφαλή με κρυπτογράφηση. Πατήστε για πληροφορίες».

Πατώντας πάνω στο μήνυμα, η εφαρμογή ενημερώνει ότι ούτε το WhatsApp ούτε κάποιος τρίτος μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει τις συνομιλίες των χρηστών. Σε αυτό το σημείο ο χρήστης μπορεί να κάνει επαλήθευση ή να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες οπότε παραπέμπεται στην ιστοσελίδα της εφαρμογής και συγκεκριμένα στα ζητήματα ασφαλείας.

Το WhatsApp ουσιαστικά εξηγεί ότι όταν στέλνεις ένα μήνυμα ή κάνεις μια κλήση, ο μόνος που μπορεί να ξέρει τις πληροφορίες αυτών είναι ο αποστολέας και ο παραλήπτης ή οι παραλήπτες.