Η εφαρμογή που έκανε τον Mr Facebook, Ζούκεμπεργκ, Iron Man

Μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές στο Apple Store

Μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές αυτό τον καιρό στο Apple Store ακούει στο όνομα «MSQRD». Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μεταμφιέζονται σε διάφορους διάσημους, ήρωες παιχνιδιών ή ακόμη και σε ζώα. 

Το MSQRD λειτουργεί χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα του κινητού τηλεφώνου, προσθέτει φίλτρα επάνω στο πρόσωπο και μεταμφιέζει τους χρήστες σε ό,τι μπορούν να φανταστούν. Από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα Όσκαρ μέχρι έναν πίθηκο, η δημοφιλής εφαρμογή είναι στην κορυφή του App Store με τα δωρεάν applications. Έτσι, το Facebook αναγνωρίζοντας τη δημοφιλία του «MSQRD», ιδιαίτερα στους νέους χρήστες σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί και να την εντάξει στις εφαρμογές του. 

Το κοινωνικό δίκτυο αγόρασε την εταιρεία Masquerade πίσω από την εφαρμογή και πλέον, σύντομα, θα μπορούν να την χρησιμοποιούν οι χρήστες του, σύμφωνα με το businessinsider. 

Αυτό έρχεται να προστεθεί στις αλλαγές που έκανε πρόσφατα το Facebook με τα reactions αντί των απλών likes. Το κοινωνικό δίκτυο επιπλέον σκοπεύει, πέρα από την ενσωμάτωση της εφαρμογής σε αυτό, να την κρατήσει και σαν αυτόνομη εφαρμογή και βέβαια δωρεάν. Το «MSQRD» έχει βαθμολογηθεί με σχεδόν πέντε αστέρια στο App Store όπου παραμένει σταθερά στην κορυφή αλλά είναι διαθέσιμο και στις Android συσκευές. Εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία με το Facebook ενώ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εμφανίστηκε ως Iron Man στην σελίδα του καλωσορίζοντας την ομάδα της Masquerade στο κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο δεν έχει διαρρεύσει ποιο είναι το ποσό που πλήρωσε για να την αποκτήσει. Είναι ζήτημα χρόνου λοιπόν μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες μεταμφιέσεις σε βίντεο και φωτογραφίες από τα μέλη της μεγάλης κοινότητας του Facebook.