H αγορά της Κομοτηνής στα βουλγαρικά “έξυπνα” κινητά

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσει μια καινοτόμος εφαρμογή για "έξυπνα" κινητά και tablet, δίνοντας τη δυνατότητα σε Βούλγαρους που επισκέπτονται την Κομοτηνή, να γίνονται αποδέκτες ενημέρωσης για εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα και να γνωρίζουν άμεσα και από... πρώτο χέρι τις οδηγίες για να φθάσουν στα καταστήματα που τις διαθέτουν και να προμηθευτούν αυτό που θέλουν να αγοράσουν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, που σταδιακά παίρνει "σάρκα και οστά" από ιδιωτική εταιρεία στην Κομοτηνή, είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αντώνης Φραντζής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα παρουσιάζει τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν σ' αυτό το "εγχείρημα" και τις προσφορές που έχουν στα προϊόντα τους, σημείωσε.

Οι επισκέπτες από τη Βουλγαρία που θα "κατεβάσουν" την εφαρμογή, μόλις περάσουν τα σύνορα και εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος θα βλέπουν τα διαφημιζόμενα καταστήματα και τα προϊόντα τους και θα έχουν οδηγίες για το πώς μπορούν να μεταβούν σ' αυτά.

Θα υπάρχει και μια πάγια έκπτωση για τους χρήστες της εφαρμογής, υπογράμμισε ο κ. Φραντζής και συμπλήρωσε πως ο Εμπορικός Σύλλογος θα υλοποιήσει προωθητική καμπάνια στη Βουλγαρία (μπάνερς στην είσοδο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενέργειες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην γκάμα των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετάσχουν σ' αυτή την ενέργεια, καθώς μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο ή ένα κατάστημα ρούχων.

Σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν μια μικρή συνδρομή όμως, όπως εκτίμησε, η εφαρμογή θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης στην τοπική αγορά.

Ιδίως, έπειτα από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν εγκαινιάσθηκε ο νέος μεθοριακός σταθμός Νυμφαία-Μακάζα, οι επαγγελματίες της Κομοτηνής και του νομού, αναμένουν μεγαλύτερη εισροή τουριστών από τη Βουλγαρία στην περιοχή. Όμως, ζητούμενο παραμένει η "συγκράτηση" των επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στην τοπική αγορά, ούτως ώστε να την ενισχύσουν, αγοράζοντας προϊόντα ή υπηρεσίες.

Πέραν της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς τις υπόλοιπες που υλοποιούν φορείς της πόλης, οι ίδιοι οι επαγγελματίες κάθονται στα...θρανία για να μάθουν τη βουλγαρική γλώσσα. "Κάναμε (ο σύλλογος) σεμινάρια εκμάθησης της βουλγαρικής γλώσσας και μαθαίνω ότι επιχειρηματίες πηγαίνουν μόνοι τους σε φροντιστήρια γι' αυτό το λόγο" είπε ο κ. Φραντζής.