Η Google τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο και τη μνήμη του George Ferris

14 Φεβρουαρίου σήμερα, και ο έρωτας έχει την τιμητική του, γιορτάζοντας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στο ίδιο κλίμα και η Google που τιμάει τον έρωτα μέσα από ακόμα ένα διαδραστικό Doodle.

Εκτός όμως από τον Άγιο Βαλεντίνο, σήμερα είναι και 154α γενέθλια του George Ferris, του εφευρέτη που δημιούργησε, μεταξύ άλλων, και τη γνωστή “ρόδα” στα λούνα παρκ.

Σήμερα λοιπόν, η Google συνδυάζει τα δύο γεγονότα, με ένα διαδραστικό Doodle στο οποίο κάνει την εμφάνισή του ένα λούνα παρκ, όπου πατώντας πάνω στην “καρδούλα”, στο κέντρο, δημιουργεί ζευγάρια ζώων που αργότερα φαίνονται ερωτευμένα.

Ο George Ferris γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1859 στο Ιλλινόις και έγινε γνωστός για την κατασκευή της πρώτης “ρόδας” που χρησιμοποιήθηκε στην έκθεση World's Columbian Exposition στο Σικάγο το 1893. Στόχος του ήταν να ανταγωνιστεί τον Πύργο του Άιφελ.

Πλέον οι ρόδες έχουν εξελιχθεί και έχουν φτάσει σε πολύ μεγαλύτερη διαστάσεις, με την πρωτιά να καταλαμβάνει αυτή της Σιγκαπούρης που φτάνει σε ύψος 165 μέτρων.