Τα online μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πλούσιος

Ενισχύστε τις γνώσεις και το... πορτοφόλι σας

Οι ευκατάστατοι και οι επιτυχημένοι άνθρωποι, εκτιμούν ιδιαίτερα τη δύναμη της γνώσης και μετά το τέλος των ακαδημαϊκών σπουδών τους. Στη σύγχρονη εποχή, είναι αρκετά εύκολο να συνεχίσει κανείς τη μόρφωσή του, μέσω των on line μαθημάτων από μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το Business Insider συγκέντρωσε μερικά από τα καλύτερα μαθήματα, για όσους θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τα οικονομικά. Σχεδόν όλα είναι δωρεάν.  

Behavioral Economics in Action, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο

Το συγκεκριμένο μάθημα απαντά σε ερωτήσεις του τύπου: "Πώς μπορούν οι άνθρωποι να εξοικονομούν περισσότερα χρήματα;". Αλλά αυτό το σάιτ δε σας μαθαίνει μόνο θεωρία, αλλά σας δίνει και πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή.

Introduction to Financial Accounting, Πανεπιστήμιο Pennsylvania Wharton School

Μάθετε πώς να παίρνετε έξυπνες αποφάσεις, μέσω των οικονομικών πληροφοριών -ισολογισμοί κ.α..

Love Your Money, Πανεπιστήμιο του Tennessee και FINRA

Αν θέλετε να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων σας, αλλά δε ξέρετε από που να ξεκινήσετε, αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς.  

Successful Negotiation: Essential Strategies and Skills, Πανεπιστήμιο του Michigan

Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να σας εξοικονομήσουν χρήματα όταν έρχεται η ώρα για μια μεγάλη αγορά ή να σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα, όταν θα αναζητήσετε μια νέα ευκαιρία σταδιοδρομίας.

Financial Evaluation and Strategy: Investments, Πανεπιστήμιο του Illinois

Αν θέλετε να κατανοήσετε το χαρτοφυλάκιό σας, τότε είστε στο σωστό μάθημα.

Financial Markets, Πανεπιστήμιο Yale 

Κατά τη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων, θα μάθετε την ιστορία και τη θεωρία πίσω από τις τράπεζες, τις ασφάλειες, τα χρεόγραφα κ.α.