Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου στο LinkedIn

Στο γνωστό και χρήσιμο σε όλους δίκτυο του LinkedIn θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου και το Συμφωνητικό χρήστη,  που θα ισχύει από τις 26 Μαρτίου 2014 . Όλα τα μέλη της οικογένειας των LinkedIn, LinkedIn Pulse και SlideShare θα πρέπει να υιοθετήσουν τους Όρους της Υπηρεσίας της LinkedIn.
 
Η ενσωμάτωση αυτή θα επιτρέψει στο LinkedIn να παρέχει το πιο εξατομικευμένο επαγγελματικό περιεχόμενο, προκειμένου να βοηθήσει  τους χρήστες του να είναι σπουδαίοι σε αυτό, που κάνουν, και στις τρεις προαναφερόμενες πλατφόρμες.
 
Οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν το blog post, που εξηγεί τις αλλαγές, τονίζοντας τα βασικά σημεία. Αυτό είναι, επίσης, μια καλή στιγμή για όλους τους χρήστες του LinkedIn για να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους και να δουν ποιες είναι οι επιλογές τους, όσον αφορά στον έλεγχο του πώς οι πληροφορίες τους μοιράζονται.
 

Το LinkedIn προτείνει στους χρήστες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας των δεδομένων τους :   

1 . Να  επιλέξουν τον τρόπο γνωστοποίησης των πληροφοριών

 
Το LinkedIn έχει επιπλέον ρυθμίσεις απορρήτου που μπορεί να τις ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει , ανάλογα με το το τι θέλει ο χρήστης  να μοιραστεί  στην οθόνη, ή να λάβει. Εδώ είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε στις ρυθμίσεις του LinkedIn :
 
  • Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση των εκπομπών δραστηριότητας (activity broadcasts)
  • Να επιλέξει ο χρήστης ποιος μπορεί να δει τη δραστηριότητά του (activity feed)
  • Να επιλέξει αυτό που οι άνθρωποι βλέπουν όταν έχουν δει το προφίλ τους
  • Να επιλέξουν ποιος μπορεί να δει τις συνδέσεις τους
  • Ν’ αλλάξουν  τη φωτογραφία του προφίλ και της προβολής τους
  • Να μπλοκάρουν κάποια μέλη για πρόσθετη προστασία της ιδιωτικής ζωής
 

2 . Προστασία του λογαριασμού  με δύο - βήματα επαλήθευσης (two step verification)

 
Η επιλογή σε δύο στάδια ελέγχου μπορεί να μειώσει σημαντικά την κλοπή ταυτότητας και τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Μάθετε πώς να το ενεργοποιήσετε με την σχετική παρουσίαση SlideShare του LinkedIn. 
 

3 . Ενεργοποίηση της ασφαλούς  περιήγησης ( HTTPS )

 
Ένας καλός δείκτης μία σύνδεσης προστατευόμενου  ιστότοπου είναι το https:// που μπορείτε να δείτε στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας. Ενώ το LinkedIn έχει εξασφαλίσει αυτόματα μια σύνδεση για σελίδες με ευαίσθητες πληροφορίες (όπως πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες ), ο χρήστης μπορεί επίσης να το ενεργοποιήσει , όταν βλέπει όλες τις σελίδες στον LinkedIn.
 
Αυτή η ρύθμιση θα γίνει προεπιλεγμένη (default) σε ολόκληρο το LinkedIn.  
 
Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια, οι χρήστες μπορούν και πρέπει να   επισκεφτούν το Κέντρο Ασφάλειας  της LinkedIn.