Όπλο στα χέρια κατασκόπων και υπηρεσιών ασφαλείας το Angry Birds

Όπλο και μάλιστα ισχυρό είναι στα χέρια κατασκόπων και υπηρεσιών ασφαλείας διάσημα παιχνίδια και εφαρμογές όπως το Angry Birds.

Σύμφωνα με τις συνεχείς αποκαλύψεις που κάνει ο Guardian, οι αμερικανικές και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βρει τρόπους να υφαρπάζουν δεδομένα και πληροφορίες για τους χρήστες του Angry Birds και άλλων διάσημων παιχνιδιών.

Όταν η συσκευή του χρήστη συνδέεται στο διαδίκτυο για να τρέξει τις εφαρμογές τότε ρέουν στο διαδίκτυο πληροφορίες όπως το μοντέλο της συσκευής και το μέγεθος της οθόνης αλλά και προσωπικές πληροφορίες, όπως η ηλικία, το φύλο και η τοποθεσία.

Υπάρχουν δε και applications που μπορούν να διαρρεύσουν ακόμη πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις.

Τα νέας τεχνολογίας τηλέφωνα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την παρακολούθηση, αφού λειτουργούν τόσο ως τηλέφωνα (κλήσεις και αποστολές μηνυμάτων) όσο και ως υπολογιστές (με surfing στο ίντερνετ και αποστολή e-mails).

Μία απόρρητη έκθεση δείχνει ότι απλά με την ενημέρωση (update) του λειτουργικού Android, ένας χρήστης στέλνει περίπου 500 γραμμές πληροφοριών για την ιστορία του κινητού του και τη χρήση στο διαδίκτυο.