Διασπορά κακόβουλου λογισμικού σε χρήστες του Yahoo

Θύματα κακόβουλου λογισμικού είναι πιθανόν να έπεσαν χρήστες του Yahoo.com, τις τελευταίες ημέρες, λόγω μόλυνσης του δικτύου διαφημίσεων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Fox IT, οι χρήστες που έτυχε να επισκεφτούν τις σελίδες με τις μολυσμένες διαφημίσεις, μεταφερόντουσαν αυτόματα σε site το οποίο εκμεταλλευόντουσαν τις ευπάθειες της Java και εγκαθιστούσαν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη.

Οι υπολογισμοί της Fox IT θέλουν τις «μεταφορές» χρηστών στο επικίνδυνο site να είναι 300.000 κάθε ώρα! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι έπεσαν θύματα του ιού.

«Βάση μια τυπικής μόλυνσης της τάξης του 9%, θα είχε σαν αποτέλεσμα 27.000 μολύνσεις κάθε ώρα», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Fox IT. Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία μάλιστα, οι χώρες με τα περισσότερα θύματα ήταν η Ρουμανία, η Βρετανία και η Γαλλία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cnet.com, η Yahoo επιβεβαίωσε την παρουσία κακόβουλου λογισμικού και δήλωσε ότι έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.