Όσα πρέπει να ξέρετε αν πάρετε χριστουγεννιάτικα δώρα από το ίντερνετ

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τις ταχυδρομικές παραγγελίες και αποστολές

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν το ίντερνετ για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους τους αλλά και τον εαυτό τους. Ειδικά τώρα τις γιορτές, που ο φόρτος των παραγγελιών είναι μεγαλύτερος, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) συμβουλεύει:

-Παραγγείλετε εγκαίρως τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας ειδικά από τα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού.

-Πριν παραγγείλετε από το εξωτερικό και ειδικά εκτός ΕΕ, ενημερωθείτε πρώτα για ενδεχόμενες χρεώσεις εκτελωνισμού, φόρων, δασμών κλπ.

-Μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση επίδοσης για να παραλάβετε με άνεση. Συνεννοηθείτε με την εταιρία ταχυμεταφορών για τυχόν πρόσθετη χρέωση, σε περίπτωση διαφορετικής περιοχής εξυπηρέτησης ή τρόπου επίδοσης.

- Αν παρατηρήσετε σημάδια φθοράς στο δέμα σας, μπορείτε να παραλάβετε, δηλώνοντας την επιφύλαξή σας κατά την παραλαβή ή εντός της επόμενης ημέρας.

-Για τυχόν προβλήματα, απευθυνθείτε άμεσα στον πάροχο, αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο παραγγείλατε το δέμα σας.

-Για το πλησιέστερο ταχυδρομικό σημείο εξυπηρέτησης ΕΛΤΑ ή εταιρίας ταχυμεταφορών, επιλέξτε την εφαρμογή του Γεωγραφικού Συστήματος Ταχυδρομείων από το website της ΕΕΤΤ ή κατεβάστε την εφαρμογή «EETT Postal» για iOS και Android.