Νέα γραφίδα “παντρεύει” την ομιλία με την αφή

Για αρκετό καιρό, αυτοί που η δουλειά του βασιζόταν στην χρήση της γραφίδας. Εξέφραζαν το παράπονο πως δε μπορούσαν να πραγματοποιήσουν φωνητικές κλήσεις με αυτήν. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η κινεζική εταιρία Dexim, που με την είσοδο της στην CES 2013 μας αποκάλυψε μία νέα υβριδική συσκευή που μετατρέπει μία φυσιολογική γραφίδα σε ένα Bluetooth ακουστικό, που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν τις κλήσεις τους.

Η αντιπρόεδρος στο τμήμα πωλήσεων της εταιρίας, Lucia Lu, τόνισε πως “ο κόσμος δε θέλει να κουβαλάει πάνω του πολλά αντικείμενα, πλέον με τη νέα υβριδική συσκευή σίγουρα θα μειώσουμε αυτόν τον αριθμό”.

Το πλήρες όνομα του νέου gadget είναι Dexim Music Talking Stylus παρέχει πέντε ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας όταν η συσκευή είναι σε χρήση και 180 ώρες όταν είναι σε αναμονή. Για την φόρτιση της συσκευής χρησιμοποιείται θύρα microUSB, ενώ διαθέτει και είσοδο 3,5mm Audio για τη σύνδεση ακουστικών. Η νέα γραφίδα θα είναι διαθέσιμη τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην τιμή των 79.99 δολαρίων (περίπου 60 ευρώ).