Το Digitsole αυτοανακηρύσσεται ως “το πρώτο έξυπνο παπούτσι”

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε σε κάποια έκθεση από κοντά και ένα έξυπνο παπούτσι στην κατηγορία των wearables, κάτι που έγινε πραγματικότητα στη φετινή CES, με την όλη εμπειρία να είναι όσο περίεργη την περιμέναμε.

Υπεύθυνη για την κατασκευή του είναι η εταιρεία Digitsole, με την κατασκευή του να είναι «διαστημική» όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, χωρίς αυτός που αποφασίσει να τα φορέσει να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Οι έξυπνες λειτουργίες του Digitsole περιλαμβάνουν τις κλασσικές μετρήσεις που παίρνουμε και από τα wristbands όπως το πόσα βήματα έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, το πόση απόσταση έχουμε διανύσει, τους καρδιακούς μας παλμούς αλλά και το πόσες θερμίδες έχουμε κάψει.

Η εμφάνιση των δεδομένων γίνεται μέσα από την εφαρμογή της εταιρείας, μέσω της οποίας μπορούμε να χειριστούμε και πιο εξελιγμένες λειτουργίες του Digitsole. Μιά από αυτές είναι η εσωτερική θέρμανση για τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και το αυτόματο δέσιμο/λύσιμο χωρίς όμως τον όμορφο τρόπο των Nike Air Mag από την ταινία Επιστροφή στο μέλλον Νο2 αλλά με έναν ολόκληρο μηχανισμό που διαχωρίζει το εμπρόσθιο μέρος του παπουτσιού προκειμένου να το φορέσετε και που στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική του θέση. Ακροβατώντας στα όρια του κιτς, τα Digitsole διαθέτουν και εξωτερικό φωτισμό για... οποιοδήποτε λόγο.

Όσον αφορά την κυκλοφορία τους, δεν λάβαμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση όμως η εταιρεία θα ανοίξει μέσα από την ιστοσελίδα της την 1η Φεβρουαρίου και για λίγες ώρες το σύστημα προπαραγγελιών για τους 1000 πρώτους, με τιμή περίπου στα 500 ευρώ.

Πηγή: insomnia.gr