Xiaomi MiPad: Η καλύτερη απομίμηση του iPad mini Retina

Τον Αύγουστο του 2013, ο Hugo Barra, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Android τμήματος της Google, πήρε μεταγραφή για την Xiaomi δημιουργώντας σάλο στην πιάτσα της tech business. H εν λόγω επιλογή της γιγάντιας κινεζικής εταιρείας δημιούργησε προσδοκίες ότι θα σταματήσει τις απομιμήσεις και θα κυκλοφορήσει προσιτά μεν, αλλά original προϊόντα με πρωτότυπο σχεδιασμό. Η χθεσινή ανακοίνωση του Xiaomi MiPad αποδεικνύει ότι οι "κακές συνήθειες" δεν γιατρεύονται εύκολα... 

Το Xiaomi MiPad είναι πανομοιότυπο με το iPad mini Retina: Οθόνη 7,9 ιντσών ανάλυσης 2048x1536p, ίδιες διαστάσεις και παρόμοιος σχεδιασμός. Φυσικά, το σασί του είναι φτιαγμένο από πλαστικό. Αλλά, ακόμη κι αυτό είναι το ίδιο πλαστικό που χρησιμοποιεί η Apple στο iPhone 5C!  

Πάνω από το Android λειτουργικό του MiPad, η Xiaomi έχει "φορέσει" ένα custom user interface, το MIUI, το οποίο μοιάζει μέχρι παρεξηγήσεως με το iOS 7.

O τομέας στον οποίο, χωρίς αμφιβολία, διαφοροποιείται το MiPad από το iPad mini βρίσκεται στα σωθικά της συσκευής και ακούει στο όνομα Tegra K1. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο chip της Nvidia, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στο tablet της Xiaomi.

To MiPad θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή Ιούνιο και θα κοστίζει 175 ευρώ (το μοντέλο των 16GB). Θυμίζουμε ότι το αντίστοιχης χωρητικότητας iPad mini Retina κοστίζει στη χώρα μας 419 ευρώ

Πηγή: www.thegang.gr