Μετρητής αγάπης και άλλα: Τι έφτιαχνε η Nintendo πριν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!

Οι απίστευτες και παράξενες συσκευές που κατασκεύαζε η γνωστή εταιρεία πριν μπει στο... παιχνίδι του mobile gaming

Τελευταία η Nintendo έχει μπει στον χώρο του mobile gaming, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει μερίδιο από τον σχετικό χώρο. Τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την κονσόλα NES, το Game Boy και  το παιχνίδι Mario. Τι κατασκεύαζε όμως η εταιρεία πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια;

Ο μετρητής της αγάπης: ένας ηλεκτρονικός μετρητής που καλούσε το ερωτευμένο ζευγάρι να πιαστεί χέρι –χέρι, κρατώντας παράλληλα από κοινού ένα μεταλλικό δοχείο. Η συσκευή μετρούσε την «ένταση» της αγάπης του ζευγαριού.

Οπτόφωνο, ή οπτικό τηλέφωνο: μια από τις πιο παράξενες εφευρέσεις-παιχνίδια. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο κατέγραφε τον ήχο της ομιλίας, ο οποίος κωδικοποιούνταν σε φως και αποκωδικοποιούνταν εκ νέου στη συσκευή του έτερου χρήστη. Οι δύο συσκευές έπρεπε να έχουν οπτική επαφή προκειμένου να λειτουργούν σωστά.

Το υπερχέρι : σχεδιάστηκε το 1966 και κόστιζε 120 δολάρια και ήταν πτυσσόμενο χάρη σε ένα σύστημα λαβών.

Το hip flip: πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά το 1968, αποτελείτο από μια λεπτή δοκό με δύο άκρες σαν παλάμες χεριών. Οι άκρες προσαρμόζονταν στο πλάι της μέσης δύο ενηλίκων και αυτοί έπρεπε να χοροπηδάνε συντονισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να χτυπάει ένα κουδουνάκι που ήταν στη μέση της δοκού.

Μηχανή για σπιτικό μαλλί της γριάς: κυκλοφόρησε στην αγορά το 1970 και απευθυνόταν σε όσα παιδιά (ή και μεγάλους!) είχαν αδυναμία στο εν λόγω γλύκισμα.