Πώς να κρατάει περισσότερο η μπαταρία στα iPhone

Εάν θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση της μπαταρίας, διαβάστε μερικές μικρές συμβουλές

Σε όλους έχει συμβεί έστω μια φορά να τελειώσει η μπαταρία του κινητού την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Ιδιαίτερα το «σερφάρισμα» στο ίντερνετ μέσω 3G ή 4G, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της μπαταρίας του iPhone σε χρόνο-ρεκόρ. Εάν θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση της μπαταρίας, διαβάστε μερικές μικρές συμβουλές για να την εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια γίνεται...

1. Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Αφήνοντας ανοιχτό το Bluetooth στο κινητό σας, για να έχετε για παράδειγμα ασύρματη σύνδεση με τα ακουστικά σας, μπορεί να καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία, αλλά όταν αυτή η λίγη ενέργεια είναι σωτήρια, καλύτερα να το απενεργοποιείτε.

2. Μη βγάζετε φωτογραφίες με φλας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το να απενεργοποιείτε το φλας στην κάμερα όταν βγάζετε φωτογραφίες, μπορεί να σώσει λίγη από την πολύτιμη μπαταρία σας.

3. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

Γνωστές και ως push notifications, όπως είναι οι ειδοποιήσεις σε Instagram και Twitter, όταν απενεργοποιούνται μέσα από την καρτέλα των ρυθμίσεων, αποτελούν ένα γρήγορο τρόπο για να σταματήσει η απώλεια της μπαταρίας.

4. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Ίσως ένα από τα πιο γνωστά «κόλπα» είναι το να μειώστε τη φωτεινότητα στην οθόνη που καταναλώνει περισσότερη μπαταρία απ’ ο,τι φαντάζεστε. Θα βρείτε τη ρύθμιση στην «Οθόνη και φωτεινότητα».

5. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Αν η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν σας είναι απαραίτητη, απενεργοποιήστε όχι μόνο τα δεδομένα, αλλά και το Wi-Fi για να μην μπαίνει η συσκευή σας αυτόματα σε κάποιο ασύρματο δίκτυο και καταναλώνει τη μπαταρία σας.

6. Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

Αν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο ασύρματο δίκτυο, τότε κάποιες από τις εφαρμογές σας στο υπόβαθρο πιθανόν να ανανεώνονται χωρίς να το ξέρετε. Για να το σταματήσετε και να σώσετε μπαταρία, πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις>Γενικά> Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο» και απενεργοποιήστε την.

7. Χρήση σε πτήση

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Αν είστε πραγματικά σε απόγνωση για να γλιτώσετε μπαταρία ενεργοποιήστε τη λειτουργία σε πτήση. Δε θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα, αλλά θα διατηρήσετε τη μπαταρία του κινητού σας μέχρι να το χρειαστείτε για σοβαρό λόγο όπως για παράδειγμα να κάνετε εσείς μία επείγουσα κλήση. Επίσης με αυτόν τον τρόπο φορτίζει πιο γρήγορα ένα iPhone.