Η UBER υπογράφει συμφωνία με τη NASA για τα ταξί του μέλλοντος

Η UBER υπογράφει συμφωνία με τη NASA για τα ταξί του μέλλοντος

Η πρώτη συνεργασία της Uber με μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ

Η Uber ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη NASA για την ανάπτυξη των ταξί του μέλλοντος. Η συνεργασία θα κάνει πραγματικότητα τα concepts  μη επανδρωμένης διαχείρισης κυκλοφορίας (Unmanned Traffic Management - UTM) και μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών (Unmanned Aerial Systems), με στόχο την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία μικρών μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών (UAS) σε χαμηλά ύψη από το έδαφος.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία της Uber με μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που στοχεύει στη λειτουργία ενός παγκόσμιου δικτύου διαμοιρασμένης εναέριας μετακίνησης.

Στο video παρουσιάζεται μια προσομοίωση της υπηρεσίας uberAIR.

Η Uber σκοπεύει να διερευνήσει  και άλλες ευκαιρίες συνεργασίας με τη NASA, οι οποίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα μιας νέας αγοράς αστικής μετακίνησης από αέρος. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της NASA για τα UTM, η οποία περιλαμβάνει πολλούς δημόσιους, ακαδημαϊκούς και ιδιωτικούς συνεργάτες.

Σχετικά με την Uber

Η αποστολή της εταιρίας Uber είναι να κάνει τις μετακινήσεις αξιόπιστες και προσβάσιμες σε  όλους. Ξεκινήσαμε το 2009 με στόχο να λύσουμε ένα απλό πρόβλημα - πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μετακίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού; Μετά από περισσότερα από επτά χρόνια και πέντε δισεκατομμύρια μεταφορές ατόμων, αντιμετωπίζουμε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης στις πόλεις μας.