Τους Κινέζους οι κυβερνοεπιθέσεις δεν τους τρομάζουν!

Τους Κινέζους οι κυβερνοεπιθέσεις δεν τους τρομάζουν!

9 στους 10 αισθάνονται «καλυμμένοι» από την κυβερνοασφάλεια

Σχεδόν το 90% των χρηστών του διαδικτύου στην Κίνα έχει θετική άποψη για την κυβερνοασφάλεια στη χώρα, αν και το 19% δεν γνωρίζει τίποτα για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με έρευνα της κινεζικής πλατφόρμας για την ασφάλεια του ίντερνετ.

Περίπου το 56% των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου είπε ότι το διαδικτυακό περιβάλλον στη χώρα είναι «πολύ» ή «αρκετά» ασφαλές, ενώ το 32,8% των χρηστών δήλωσε ότι η κυβερνοασφάλεια είναι «γενικώς καλή», σύμφωνα με έρευνα της 360 Security Center.

Το 40% των χρηστών δήλωσε ότι δίνει «ιδιαίτερη προσοχή» σε μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις όπως το πρόσφατο χτύπημα με το κακόβουλο λογισμικό WannaCry, ενώ πάνω από το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν θα επηρεάσει τη ζωή τους.

Περίπου το 19% των χρηστών του διαδικτύου δεν έχει γνώση των πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων, και αυτοί οι άνθρωποι είναι περισσότεροι ευπαθείς σε κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Προκειμένου να θωρακιστεί η κυβερνοασφάλεια, η πλατφόρμα 360 Security Center είπε ότι σχεδόν το 90% των χρηστών του διαδικτύου είχαν εγκαταστήσει λογισμικό κατά των ιών στα κινητά και τα τηλέφωνά τους.

Ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας έφθασε τα 751 εκατ. τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 2,7% από τα τέλη του 2016, σύμφωνα με το κέντρο πληροφοριών για το κινεζικό διαδίκτυο. Συνολικά, 724 εκατ. Κινέζου χρησιμοποιούν τώρα τα κινητά τους τηλέφωνα για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αντιστοιχώντας στο 96,3% του διαδικτυακού πληθυσμού.