Η Google πληρώνει πάνω από 7 δισ. δολ. για να είναι προεπιλογή στα smartphones

Η Google πληρώνει πάνω από 7 δισ. δολ. για να είναι προεπιλογή στα smartphones

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, αφού ακούγεται έντονα πως η εταιρεία θα αναγκαστεί να πληρώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον

Η Google καταβάλλει όλο και περισσότερα χρήματα στους Android κατασκευαστές αλλά και στην Apple προκειμένου να διατηρήσει τη μηχανή αναζήτησης ως default στις συσκευές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι η εταιρεία κατέβαλλε το συνολικό ποσό των 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Apple και στους κατασκευαστές του Android.

Αυτό αντιπροσωπεύει το 11% των εσόδων της Google, αυξημένο κατά πολύ εάν φανταστούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 7%.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, αφού ακούγεται έντονα πως η εταιρεία θα αναγκαστεί να πληρώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον, καθώς η Ευρώπη τις θέτει μερικά αυστηρά πρόστιμα για αυτή την τακτική της.

H Apple μόλις πρόσφατα αντικατέστησε την Bing με την μηχανή αναζήτησης της Google σε πολλά μέρη του λειτουργικού της, ώστε η τελευταία να επωφεληθεί από ακόμη περισσότερο search traffic.

Και αν και η Alphablet, η μητρική εταιρεία της Google, δεν δημοσιεύει τους προορισμούς των χρημάτων, αναλυτές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ποσό από αυτά τα χρήματα καταλήγει στην Apple.

 

Ίσως η νέα προσπάθεια της Google στο χώρο του hardware να μειώσει τα κόστη αυτά, αν και θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα αργήσει να συμβεί.