Έκπληξη από την Kaspersky! Ετοιμάζει smartphone

Έκπληξη από την Kaspersky! Ετοιμάζει smartphone

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της συσκευής

Η συν-ιδρύτρια της Kaspersky Labs της Ρωσίας, Natalya Kaspersky, έχει ένα νέο πρότζεκτ στα σκαριά και αφορά την κατασκευή ενός smartphone.

Το κινητό θα φέρει το logo «Kaspersky» και θα απευθύνεται σε όσους έχουν μια μεγάλη φοβία όσον αφορά την συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Στους κύκλους της εταιρείας είναι γνωστό με το κωδικό όνομα «Τaiga» και στην σχεδίασή του έχει εμπλακεί ενεργά το InfoWatch Group του οποίου ηγείται η Natalya.

Πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα εξελιγμένους αλγόριθμους και μηχανισμούς οι οποίοι αποτρέπουν τις διάφορες εφαρμογές από το να στέλνουν προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες σε εξωτερικούς servers ενώ επιτρέπει σε κυβερνητικούς οργανισμούς και εταιρείες να το παραμετροποιούν ανάλογα με το επίπεδο ασφαλείας που επιθυμούν.

Το νέο αυτό μοντέλο της Kaspekry Labs, αποτελεί μια απάντηση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το λογισμικό ασφαλείας της Κasperksy αποκλείστηκε απαγορεύτηκε να χρησιμοποιείται από κυβερνητικούς υπαλλήλους και οργανισμούς στις ΗΠΑ, λόγω των κατηγοριών για δεσμούς της εταιρείας με την Ρωσική κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η InfoWatch υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο και η κίνηση ακολουθεί την συνεχιζόμενη προσπάθεια του ρωσικού κράτους να μειώσει την εξάρτησή του από εταιρείες που εδρεύουν στις Η.Π.Α., όπως την Google. Όλο αυτό φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης δυσπιστίας μεταξύ ορισμένων κυβερνήσεων και κατασκευαστών έξυπνων τηλεφώνων εκτός χώρας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της συσκευής, αφού σαν προϊόν δεν έχει καν αποκτήσει μια οριστική μορφή και όλα είναι σε εξέλιξη.