Αυτό είναι το ευέλικτο τηλέφωνο με τις δυο οθόνες που σχεδιάζει η Samsung

Αυτό είναι το ευέλικτο τηλέφωνο με τις δυο οθόνες που σχεδιάζει η Samsung

Ένα μαρκετίστικο τρικ χωρίς καμία λειτουργικότητα ή αν αντιθέτως η Samsung είναι έτοιμη να μας καταπλήξει;

Υπάρχουν φορές που ένα γκατζετάκι χτυπά τις ευαίσθητες αισθητικές χορδές μας, μοστράροντας φανταχτερές νέες τεχνολογίες και μοιάζοντας σαν να έχει βγει από το μέλλον.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει το smartphone που φέρεται να θέλει να ρίξει στην αγορά η Samsumg.

Όπως μας είπε το Bloomberg, πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Samsung Electronics, Koh Dong-jin, αποκάλυψε ότι η εταιρία προγραμματίζει να κυκλοφορήσει του χρόνου ένα κινητό με ευέλικτη διπλή οθόνη, υπαινισσόμενος ωστόσο πως η κατασκευή του μοντέλου που θα βγει στα ράφια ενδέχεται να καθυστερήσει από όλα αυτά τα τεχνικά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν.

«Ως επικεφαλής του τμήματος, μπορώ να σας πω ότι ο στόχος μας είναι η επόμενη χρονιά», είπε ο Koh, «όταν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα με αποφασιστικό τρόπο, θα κυκλοφορήσουμε το προϊόν».

Η Samsung είχε παρουσιάσει το πτυσσόμενο πρωτότυπο ήδη από το 2013 και οι φήμες έδιναν και έπαιρναν τόσα χρόνια για την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του. Ακόμα και βίντεο διακινούνταν τόσο καιρό με το πειραματικό smartphone.

Ιστορικά πάντως, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο παραμένει αρχαϊκό σε όρους τεχνολογίας, όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι πολύ πριν εμφανιστούν οι οθόνες αφής. Ένα αναδιπλούμενο touch screen είναι όμως κάτι ολότελα καινούριο και μπορεί κάλλιστα να αποτελεί όχι μόνο την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά και μια νέα τάση που θα βρει μιμητές.

Όλοι αναρωτιούνται τώρα αν είναι απλώς ένα μαρκετίστικο τρικ χωρίς καμία λειτουργικότητα ή αν αντιθέτως η Samsung είναι έτοιμη να μας καταπλήξει…