Μην αναζητήσετε στο Google αυτούς τους τραγουδιστές!

Μην αναζητήσετε στο Google αυτούς τους τραγουδιστές!

Ποιοι είναι οι celebrities που μπορούν να σας... οδηγήσουν σε κακόβουλες σελίδες αν τους ψάξετε στις μηχανές αναζήτησης

Προσέξτε τι... γκουγκλάρετε: αναζητώντας ορισμένους celebrities σε μηχανές αναζήτησης έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταλήξετε σε κάποια ιστοσελίδα με κακόβουλο περιεχόμενο και να μπείτε σε μπελάδες.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας McAfee έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ετήσιας μελέτης της για τους «πιο επικίνδυνους» celebrities, και στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Καναδέζα τραγουδίστρια Αβρίλ Λαβίν, καθώς όποιος την αναζητήσει έχει 14,51% πιθανότητες να πέσει πάνω σε κακόβουλο site.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Μπρούνο Μαρς (13,43% πιθανότητα) και στην τρίτη την Κάρλι Ρέι Τζέπσεν (13,19%), και ακολουθούν ο Ζέιν Μάλικ (13,06%), η Σελίν Ντιόν (12,92%), ο Κάλβιν Χάρις (12,48%), ο Τζάστιν Μπίμπερ (12,33%), ο ράπερ Ντίντι (12,32%), η Κέιτι Πέρι (12,25%) και η Μπιγιονσέ (12,09%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δέκα πρώτοι της λίστας προέρχονται από τη μουσική βιομηχανία, όμως πιο κάτω βρίσκουμε και ορισμένους ηθοποιούς, όπως η Άννα Κέντρικ (13η), η Τζένιφερ Λόπες (20ή), η Χέιλι Στάινφελντ (23η), ο Γουίλ Σμιθ (34ος) και ο Τζάκι Τσαν (38ος).

«Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, θέλουμε τα τελευταία άλμπουμ, βίντεο, ταινίες και άλλα άμεσα διαθέσιμα στις συσκευές μας», δήλωσε ο Γκάρι Ντέιβις, επικεφαλής καταναλωτικής ασφάλειας της McAfe. «Οι καταναλωτές συχνά θέτουν σε προτεραιότητα την άνεσή τους αντί της ασφάλειάς τους, εμπλεκόμενοι σε ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, όπως το να πατήσουν σε ύποπτους συνδέσμους που υπόσχονται το πιο ενημερωμένο περιεχόμενο από celebrities. Είναι απόλυτη ανάγκη να σταματήσουν και να σκεφτούν τους κινδύνους που συνδέονται με την αναζήτηση περιεχομένου προς αποθήκευση. Το να σκεφτόμαστε πριν κλικάρουμε είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να μείνουμε ασφαλείς στο Διαδίκτυο».