6 παλιές τεχνολογίες που η Apple τις παρουσιάζει ως επαναστατικές

6 παλιές τεχνολογίες που η Apple τις παρουσιάζει ως επαναστατικές

Ακολουθεί μια μικρή ιστορική αναδρομή

Είναι γνωστό ότι η Apple θέλει το χρόνο της για να τελειοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, χωρίς να είναι στις προτεραιότητες της να το λανσάρει πρώτη στην αγορά.

Αν όμως παρακολουθήσατε τις ανακοινώσεις της Apple στις 12 Σεπτεμβρίου για το iPhone 8, iPhone X, Apple TV 4K και Apple Watch Series 3, θα διαπιστώσατε ότι χρησιμοποίησαν το «πρώτοι» χωρίς λόγο.

Μπορεί οι οπαδοί, στο ολοκαίνουργιο Steve Jobs Theatre, να χειροκρότησαν τις νέες «δυνατότητες» που παραδόθηκαν στη σκηνή από τον αντιπρόεδρο της εταιρίας αλλά πολλοί αισθανόμασταν ότι κάπου έχουμε ξαναδεί... OLED οθόνες, ασύρματη φόρτιση, 4K!

Επειδή ο Tim Cook μας έκανε να ξεχάσουμε πότε φτιάχτηκαν κάποια πράγματα ακολουθεί μια μικρή ιστορική αναδρομή:

1. OLED phone display (Nokia N85, 2008)

Οι οθόνες OLED στα τηλέφωνα είναι παλιά τεχνολογία. Η Nokia κυκλοφόρησε πρώτη στην αγορά το N85 το 2008 ενώ η Galaxy της Samsung την είχε στο πρώτο μοντέλο το 2009.

2. Wireless charging (Palm Pre, 2009)

Το Palm Pre το 2009 χρησιμοποιούσε ασύρματη φόρτιση. Μάλιστα τα τηλέφωνα της Samsung της σειράς Galaxy την έχουν ενσωματωμένες για χρόνια.

3. Face unlocking (Samsung Galaxy Nexus, 2011)

Η Apple παρουσίασε το FaceID ως έναν τρόπο να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας «απλά κοιτάζοντας το». Οι ιδιοκτήτες Android ξεκλείδωσαν πρώτη φορά τα τηλέφωνά τους με το Face Unlock στο Galaxy Nexus το 2011.

4. 4K in a set-top box (Amazon Fire TV 2015)

Η «νέα» τεχνολογία που παρουσίασαν με 4K υπάρχει από το 2010. Ας θυμηθούμε τις πρώτες 4K τηλεοράσεις το 2012.

5. LTE in a watch (LG Watch Urbane LTE, 2015)

Δυστυχώς ούτε εδώ η Apple πρωτοπορεί αφού η LG το έκανε πρώτη με το ρολόι Urbane LTE Android Wear το 2015.

6. Augmented-reality masks (Snapchat, 2015)

Το iPhone 8 και το X μπορούν τώρα να εφαρμόσουν ψηφιακά μάσκες επαυξημένης πραγματικότητας στο πρόσωπό σας σε πραγματικό χρόνο. Μόνο που αυτό έχει γίνει με το Snapchat και το Lenses από το 2015.