Όσα γνωρίζουμε για το νέο iPhone που παρουσιάζεται σήμερα

Όσα γνωρίζουμε για το νέο iPhone που παρουσιάζεται σήμερα

Τι αλλάζει στη νέα συσκευή της apple

Το iPhone X αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα - αλλά ο συνηθισμένος κώδικας μυστικότητας της εταιρείας έχει υποβαθμιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη γνωρίζουμε πολλά για τη συσκευή. Το κεντρικό κουμπί λειτουργίας αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή στο σχεδιασμό του βασικού smartphone της Apple.

Μια διαρροή από την τελική έκδοση του επερχόμενου λογισμικού της Apple για iPhones και iPads, iOS 11, εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο, αποκαλύπτοντας ότι το νέο smartphone θα ονομαστεί iPhone X και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μαζί με δύο νέες εκδόσεις του τρέχοντος iPhone 7 και iPhone 7 Plus, οι οποίες μετονομάζονται iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Η διαρροή του iOS 11 αποκάλυψε επίσης μερικές βασικές λεπτομέρειες για το επόμενο iPhone. Μπορούμε να περιμένουμε ότι το iPhone X θα έχει 3GB μνήμης RAM, το ίδιο μέγεθος μνήμης με το iPhone 7 Plus. Θα χρησιμοποιεί ένα νέο 6-πυρήνο επεξεργαστή Apple A11 και θα έχει τουλάχιστον μία φωτογραφική μηχανή 12-megapixel στην πίσω πλευρά, πιθανότατα δύο, και 7 megapixel selfie camera στο μπροστινό μέρος.

Aναμφισβήτητα η μεγαλύτερη αλλαγή για το iPhone X είναι ένα νέο all-screen design, παρόμοιο με εκείνο που παράγεται από τη Samsung για το Galaxy S8. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Apple αλλάζει σημαντικά το σχεδιασμό του iPhone τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Apple αναμένεται επίσης να απομακρύνει το παραδοσιακό κουμπί στο μπροστινό μέρος, και να αντικατασταθεί από ένα εικονικό κουμπί στην κεντρικη επιφάνεια και ενδεχομένως από ένα νέο πίνακα εργαλείων.

Με την απώλεια του κεντρικού κουμπιού να θεωρείται δεδομένη, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το iPhone X θα διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένο κάπου αλλού στη συσκευή. Αντίθετα, οι διαρροές δείχνουν ότι το iPhone X θα έχει ένα νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου «Face ID» για να ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Το αναγνωριστικό προσώπου αναμένεται να χρησιμεύει για ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, έλεγχο ταυτότητας πληρωμών και ξεκλείδωμα χαρακτηριστικών ασφαλείας με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται το σύστημα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, Apple ID, σε προηγούμενα iPhones.