Ο Σούπερ Μάριο αλλάζει δουλειά, δεν θα είναι πια υδραυλικός

Ο Σούπερ Μάριο αλλάζει δουλειά, δεν θα είναι πια υδραυλικός

Ανέβασε το (νέο) βιογραφικό του στο διαδίκτυο!

Ο Μάριο παράτησε τους κάβουρες και τις πένσες, αφού η δουλειά του δεν είναι πια αυτή που πιστεύουμε.

Σύμφωνα με το νέο βιογραφικό του, επίσημο και σε άψογα ιαπωνικά, ο ανεπανάληπτος τύπος δεν ασχολείται πια με τις εγκαταστάσεις. Κάτι που θα περίμενε εξάλλου κανείς, καθώς τόσα χρόνια έκανε τα πάντα εκτός από υδραυλικός.

Αν δεν ξέρετε καλά γιαπωνέζικα, να πώς τον προλογίζει το νέο του προφίλ: «Σπορτίφ γενικώς, είτε είναι τένις ή μπέιζμπολ, είτε ποδόσφαιρο ή ράλι, αυτός [ο Μάριο] ό,τι κάνει είναι τέλειο. Και στην πραγματικότητα, φαίνεται πως είχε δουλέψει ως υδραυλικός πριν από πολλά χρόνια».

Και κάτι άλλο, παρά το γεγονός ότι τον μάθαμε ως υδραυλικό, δεν έκανε πάντα αυτή τη φανταστική δουλειά. Σύμφωνα με τον Shigeru Miyamoto, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο χαρακτήρας λεγόταν «Jumpman» και ήταν «βασικά ξυλουργός» στο κλασικό Donkey Kong του 1981. Το παιχνίδι λάμβανε εξάλλου χώρα σε ένα εργοτάξιο.

Ο Miyamoto συνέχισε: «Με το Mario Bros (1983), φέραμε και τον Λουίτζι και ένα καλό μέρος του παιχνιδιού παιζόταν υπογείως, κι έτσι τον κάναμε να ταιριάζει με το περιβάλλον και αποφασίσαμε πως θα ήταν υδραυλικός … Το σενάριο υπαγόρευσε τον ρόλο του».

Φανταστείτε δηλαδή πού θα παιζόταν το παιχνίδι αν ήταν γιατρός!