To facebook μπαίνει στη μάχη για «καθαρές» προεκλογικές εκστρατείες

To facebook μπαίνει στη μάχη για «καθαρές» προεκλογικές εκστρατείες

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη σπόνσορας σε project του Χάρβαρντ

To facebook αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να εμποδίζει τις κακόβουλες παρεμβάσεις, το hacking και τη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων που υπονομεύουν με ψηφιακά μέσα την ομαλή δημοκρατική διαδικασία κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε την προηγούμενη βδομάδα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στη διάσημη Σχολή Κένεντι. Ως σπόνσορας της προσπάθειας, το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο δεσμεύτηκε να καταβάλλει 500.000 δολάρια για την ενίσχυση του project.

Ο Άλεξ Στάμος, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του facebook, δήλωσε ότι οι πολιτικές εκστρατείες χρειάζονται υποστήριξη από την τεχνολογική βιομηχανία και εξέφρασε την ελπίδα και άλλες εταιρείες τεχνολογίας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του facebook.

Ήδη το Facebook παρακολουθεί την online πλευρά από δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις με σκοπό να ανακαλύψει τις μεθόδους επιρροής και την εξάπλωση των ψεύτικων ειδήσεων. Όπως υποστήριξε ο Άλεξ Στάμος, το φαινόμενο των fake news, των ψεύτικων δηλαδή ειδήσεων, απασχολεί έντονα το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

Το facebook ανακοίνωσε την συνεισφορά του κατά το ετήσιο συνέδριο Black Hat που έχει θέμα την ασφάλεια του κυβερνοχώρου και λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας.