Τα 18 προϊόντα της τεχνολογίας που δεν υπήρχαν πριν από 10 χρόνια

Τα 18 προϊόντα της τεχνολογίας που δεν υπήρχαν πριν από 10 χρόνια

Όλα αυτά που άλλαξαν τον τρόπο ζωής μας

Ο κόσμος ήταν ένα πολύ διαφορετικό μέρος πριν από 10 χρόνια.

Πριν από μια δεκαετία, δεν μπορούσατε να παραγγείλετε ένα αυτοκίνητο να σας παραλάβει μέσω Uber στο τηλέφωνό σας. Δεν ήταν δυνατή η πλοήγηση στον ιστό μέσα από το Google Chrome. Δεν θα μπορούσατε να ενοικιάσετε ένα μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας με την Airbnb.

Αρκετά απίστευτα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν εφευρεθεί τα τελευταία 10 χρόνια - μερικά, τα τελευταία πέντε ή οκτώ.

Στη συνέχεια παρατίθενται τα πιο δροσερά, βολικά πράγματα που ο κόσμος της τεχνολογίας εφηύρε από το 2007 έως και σήμερα.

1. iPad

2. Google Chrome

3.Snapchat

4. Airbnb

5. Spotify

6. Oculus

Η Oculus δημιούργησε το Virtual Reality headset

7. Stripe

Η Stripe είναι μια startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, την οποία ίδρυσαν πριν από τέσσερα χρόνια τα αδέρφια Πάτρικ και Τζον Κόλισον από την Ιρλανδία.

Στόχος της είναι η βελτιστοποίηση της διαδικασίας ψηφιακής εξόδου από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, επιτρέποντας σε εταιρείες να ενσωματώνουν μια φόρμα πληρωμής που μπορεί να προσαρμοστεί και να είναι ενεργή σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή σχεδόν αμέσως.

8. Instagram

9. Kickstarter

Ο δημιουργός του project φτιάχνει μια σελίδα στο Kickstarter, στην όποια περιγράφει το σχέδιό του, το ποσό που χρειάζεται και την ημερομηνία μέχρι την οποία πρέπει να το συγκεντρώσει. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο, μια ταινία, ένας 3D εκτυπωτής, ένα ρολόι, οτιδήποτε. Χρήματα μπορεί να δώσει ο καθένας (ακόμα και 1 δολάριο). Αν το ποσό δεν συγκεντρωθεί μέχρι το deadline, όλοι παίρνουν τα χρήματά τους πίσω και το σχέδιο ακυρώνεται. Αν συγκεντρωθεί, το Kickstarter κρατά το 5% και αποδίδει τα υπόλοιπα στον δημιουργό για να ξεκινήσει το σχέδιό του.

10. Android

Το Android είναι λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας το οποίο τρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού Linux. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Google και αργότερα από την Open Handset Alliance . Επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να συνθέτουν κώδικα με την χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java, ελέγχοντας την συσκευή μέσω βιβλιοθηκών λογισμικού ανεπτυγμένων από την Google. Το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα τάμπλετ, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις

11. Lyft

H Lyft είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της Uber στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

12. Pinterest

Το Pinterest είναι ένα Κοινωνικό Μέσο στο οποίο κυριαρχούν οι εικόνες, στατικές και κινούμενες (GIF), ενώ επίσης υποστηρίζεται το βίντεο περιεχόμενο. Τον τελευταίο καιρό και με νέες λειτουργίες όπως το Guided Search σε υπολογιστές και κινητές συσκευές, το Pinterest θεωρήθηκε από πολλούς πως εξελίσσεται περισσότερο σε μηχανή αναζήτησης εικόνων, παρά σε Κοινωνικό Δίκτυο.

13. Square

Το Square σχεδιάστηκε ως υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που θα μπορούσε να επεξεργαστεί τις πιστωτικές κάρτες με μια εφαρμογή και έναν αναγνώστη που συνδέεται με smartphones.

14. 4G

15. Uber

16. Venmo

Το Venmo είναι ένα δωρεάν ψηφιακό πορτοφόλι που επιτρέπει σε κάποιον να κάνει και να μοιράζεται πληρωμές με φίλους.

17. WhatsApp

18. Slack

Το Slack είναι ένα σύνολο εργαλείων και υπηρεσιών συνεργασίας μίας ομάδας, που ιδρύθηκε από τον Stewart Butterfield. Το Slack ξεκίνησε ως ένα εσωτερικό εργαλείο που χρησιμοποίησε η εταιρεία τους, Tiny Speck, για την ανάπτυξη του Glitch, ενός πλέον αδρανούς online παιχνιδιού.