Πόσα ξέρετε για το σύστημα ΥΠΕΡΙΩΝ;

Σε περισσότερες από 80.000 ανέρχονται οι μετρήσεις για την ταχύτητα και ποιότητα ADSL/VDSL ευρυζωνικών συνδέσεων που έχουν πραγματοποιήσει, μέχρι σήμερα, περίπου 12.300 εγγεγραμμένοι χρήστες του ΥΠΕΡΙΩΝ, του καινοτόμου και αξιόπιστου «Συστήματος Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων» της ΕΕΤΤ. Το ΥΠΕΡΙΩΝ σάς δίνει τη δυνατότητα να μετράτε την ταχύτητα και να αξιολογείτε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των διαδικτυακών σας συνδέσεων.

Στο ΥΠΕΡΙΩΝ και με το πάτημα ενός κουμπιού, οι χρήστες μετρούν και συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης ανά γεωγραφική περιοχή, πακέτο σύνδεσης και ώρα της ημέρας. Παράλληλα, μπορούν να ελέγξουν εάν ο πάροχος περιορίζει την πρόσβαση σε επιλεγμένες υπηρεσίες, αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας της σύνδεσής τους. Επιπλέον, το ΥΠΕΡΙΩΝ προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να τηρούν ιστορικό, γραφική αναπαράσταση στο χάρτη και στατιστικά στοιχεία των μετρήσεων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν την υπενθύμιση για περιοδικές μετρήσεις.

Η αναγνωρισμένη και διαφανής μεθοδολογία, βάσει των μετρητικών εργαλείων NDT και GlasNost της ανοιχτής πλατφόρμας του Measurement Lab Partnership (M-Lab), σε συνδυασμό με το μοναδικό χαρακτηριστικό του Συστήματος να πραγματοποιεί μετρήσεις ταχύτητας σε ουδέτερο σημείο διασύνδεσης (κόμβος GR-ΙΧ) σε σχέση με το δίκτυο του παρόχου του συνδρομητή – αποκλείοντας τυχόν επίδραση στη μέτρηση από την κίνηση σε δίκτυα άλλων παρόχων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό – καθιστούν το ΥΠΕΡΙΩΝ ως την πλέον αξιόπιστη εφαρμογή για την αποτίμηση της ταχύτητας στο σταθερό Internet.

Με προτεραιότητες τη διαφάνεια στη σχέση συνδρομητή-παρόχου και την προστασία από αθέμιτες πρακτικές, η ΕΕΤΤ καλεί τους συνδρομητές από κάθε σημείο της Ελλάδας να συμβάλλουν με τις μετρήσεις τους στο ΥΠΕΡΙΩΝ στη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης στη χώρα μας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ΥΠΕΡΙΩΝ μέχρι τώρα είναι 13189 άτομα.

 

Χρύσα Τσιώτση 

Δικηγόρος 

LL.M in Information Technology and Telecommunications Law

(University of Strathclyde in Glasgow-U.K)

[email protected]