«Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο», ένα γλυκό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδόπουλος μας αφηγείται μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του δημοσιογράφου Δημήτρη Κ. Παπαδόπουλου "Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο" κυκλοφορεί ήδη από τον Εκδοτικό Οργανισμό Πάπυρο!

Τρία «ελαττωματικά» γλυκά, ο Μπέλος Μακάρονος, η Κούλα Μπιε και η Μελίκα Δίπλα, κάνουν την επανάστασή τους κι αποφασίζουν να αποδράσουν από το ζαχαροπλαστείο και να ζήσουν την περιπέτειά τους στην πόλη. Με την τόλμη τους, με στήριγμα τη φιλία τους, περιδιαβαίνουν τον παράξενο κόσμο της πόλης, και μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκουν στο τέλος τον προορισμό τους, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάει κάποιος τα όνειρά του.

«Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Στο περίφημο ζαχαροπλαστείο του ο Χρήστος Σιροπιαστός ετοιμάζει τα γλυκά των γιορτών, δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, για να γλυκάνει τους πολλούς πελάτες του. Κάποια όμως δεν είναι τόσο τέλεια όσο τα άλλα, κι ο ζαχαροπλάστης τα αφήνει στην άκρη, γιατί μάλλον κανείς δεν θα τα θέλει. Τρία όμως από αυτά τα «ελαττωματικά» γλυκά, ο Μπέλος Μακάρονος, ένα μελομακάρονο αλλεργικό στα καρύδια, η Κούλα Μπιε, ένα κουραμπιεδάκι σαν πασχαλιάτικο κουλουράκι, και η Μελίκα Δίπλα, μια δίπλα χοντρή, με περίεργο σχήμα, κάνουν την επανάστασή τους: Τι νόημα έχει να υπάρχει ένα γλυκό αν δεν γλυκάνει κάποιον; Τα τρία λοιπόν ατίθασα γλυκά δεν δέχονται να τα βάλουν στην άκρη και να τα πετάξουν. Το σκάνε από το ζαχαροπλαστείο και ξεκινούν μια περιπέτεια στη χριστουγεννιάτικη πόλη για να κάνουν το γλυκό όνειρό τους πραγματικότητα. Με την τόλμη τους, με στήριγμα τη φιλία τους, περιδιαβαίνουν τον παράξενο κόσμο της πόλης, και μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκουν στο τέλος τον προορισμό τους, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάει κανείς τα όνειρά του».

Εικονογράφηση: Γιάννης Πουρνάρας

Εκδόσεις Πάπυρος

Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2016