Βιβλίο για παιδιά: “Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας”

"Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας", είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Νίκου Φίλιππα, καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώs το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για μία εμπεριστατωμένη, ενημερωτική ανάπτυξη με απλό και κατανοητό τρόπο του θέματος της αποταμίευσης, που στοχεύει στη δημιουργία οικονομικής συνείδησης. Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Παπαδόπουλος", με την υποστήριξη της interamerican.

"Σήμερα, όλο και περισσότερο οι πολίτες καλούνται να πάρουν σημαντικές οικονομικές αποφάσεις, όχι μόνο σε προσωπική αλλά και σε κοινωνική και εθνική βάση. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αντιλαμβανόμαστε την οικονομική πραγματικότητα που μας περιστοιχίζει. Να γνωρίζουμε τι σημαίνουν οι οικονομικοί όροι που ακούμε συνεχώς, να καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί η οικονομία και τί σηματοδοτεί η κάθε απόφαση που καθημερινά παίρνουμε ή δεν παίρνουμε για τα δικά μας οικονομικά και την οικογένειά μας. Και ενώ ποτέ δεν είναι αργά για να μάθουμε, η εξοικείωση πρέπει να αρχίζει από νωρίς. Η γνώση κτίζεται σταδιακά" επισημαίνει ο συγγραφέας, στην παρουσίαση του βιβλιου, υπογραμμίζοντας την προσδοκία να συμβάλει με το βιβλίο αυτό στη δημιουργία ενημερωμένων και υπεύθυνων πολιτών.

Το βιβλίο θα διατεθεί δωρεάν από την INTERAMERICAN σε σχολικές βιβλιοθήκες και ιδρύματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης σε πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας, ενώ πρόκειται να οργανωθούν και ειδικότερες παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.