Παρουσιάστρια της ΕΡΤ για Brexit: Τι θα γίνει τώρα που θα γυρίσουν στην στερλίνα;

Το γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει η γκάφα της δημοσιογράφου

Το γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει η γκάφα δημοσιογράφου της ΕΡΤ σχετικά με τη Βρετανία και το νόμισμά της.  Η δημοσιογράφος στην εκπομπή «Επτά» του Σαββάτου συζητούσε για το Brexit και τις επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία, με καλεσμένο τον υφυπουργό εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Σε μια ερώτηση που υπέβαλε, όμως, φάνηκε να μην γνωρίζει ότι η Βρετανία διαθέτει το δικό της νόμισμα, τη Στερλίνα, κι όχι το Ευρώ και ρωτάει τον υπουργό τι θα γίνει τώρα που η Αγγλία επιστρέφει στην Στερλίνα.

«Η επιστροφή στη στερλίνα είναι πιθανό να καταστήσει την Ελλάδα ακριβή χώρα για τους Βρετανούς τουρίστες;» ρώτησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, πιστεύοντας μάλλον πως το Brexit σημαίνει και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, τη Στερλίνα, κάτι που ούτως σι άλλως ισχύει.

Ο Μάρδας εμφανίστηκε αισιόδοξος, αποφεύγοντας διακριτικά να απαντήσει στα περί στερλίνας. Όπως είπε, η «Ε.Ε. θα απορροφήσει τους κραδασμούς».

«Η στερλίνα υπήρχε και θα υπάρχει στη ζωή μας», απάντησε ο κ. Μάρδας. «Οι κλυδωνισμοί της στερλίνας είναι ανεξάρτητοι σε σχέση με τους αντίστοιχους του ευρώ».